Activități de acasă – 5 strategii și resurse

Școala face parte din procesul educativ al copilului, dar aceasta se confruntă cu dificultăți când vine vorba de tendințele actuale în dezvoltarea societății, a tehnologiei și a modului în care se schimbă copiii înșiși. Astfel, au apărut diverse proiecte educaționale alternative și activități de acasă, cum ar fi: cursuri și prelegeri ale oamenilor de știință pentru copiii, cursuri interactive pe internet și multe altele. 

Activități de acasă

Acum, în mediul online, poți învăța aproape orice, iar în condițiile actuale, astfel de proiecte sunt binevenite. Mai jos veți găsi o listă cu resurse și activități de acasă:

Conversații structurate (cu părinții / între educatori)

Conversații structurate

Propuneți o discuție concentrată în jurul provocării comune (cum vă simțiți în legătură cu asta) – cu următoarele principii: nu există judecăți, experiența și sentimentele tuturor sunt valabile. Acest șablon special folosește cuvântul „sfat”, dar îl puteți vedea ca punct de plecare. Acesta este un șablon care poate servi drept punct de plecare pentru furnizarea structurii. (descarcă șablonul aici)

Tehnologii de colaborare (strategii online și offscreen)

Tehnologii de colaborare

Acestea sunt strategii de angajare a rudelor îndepărtate, vecinilor, prietenilor etc.

Câtă supraveghere este necesară?

– Podcast-uri familiale (Anchor.fm)

– colaje foto colorate, texte, „prezentări” (Google Docs și Drive)

– Colaborare și partajare (Pinterest)

– Co-creare panouri, pagini, documente (Padlet.com)

(Conținut gratuit / low cost: Unsplash, Pixabay, Envato Market (muzică))

Roluri și context

Roluri și context

Lucrurile din afara școlilor contează decât lucrurile din școli.

Învățare experiențială (consultați grupul de educație BAN – eveniment recent pe acest subiect)

Ciclul de învățare al lui David Kolb

Video care explică învățarea experiențială

Exemplu de școli / programe de învățare experiențială

Documentați perspectivele

Documentați perspectivele

Un mare avantaj al noilor informații despre stilul de învățare, interesul, ce funcționează și ceea ce nu funcționează. Acestea sunt informații / date pentru profesori atunci când „noul normal” revine, cu foarte diferit (sau lipsa de implicare) de luni întregi. Testarea este o singură evaluare; datele pe care le aveți sunt semnificative.

Resurse generale

Resurse generale

SOCIAL NETWORKS

SiteEander

https://www.siteinander.com 

SitEinander este o rețea socială hiper-locală din Europa, special concepută pentru părinții din apropiere pentru a se ajuta reciproc.

Rally Round Me

https://rallyroundme.com/

Un instrument online pe care familia, prietenii și comunitățile îl pot utiliza pentru a sprijini oamenii de care le pasă. Toți cei dintr-o rețea pot împărtăși și discuta despre locuri de muncă și pot oferi voluntariat pentru a ajuta.

Keeping the Kids Connected

https://www.linkedin.com/pulse/keeping-kids-connected-entertained-during-covid-19-school-monday/?trackingId=JMnqph8UtklVPpxQ3TMRdw%3D%3D

Menținerea copiilor conectați și distrați în timpul închiderii școlii din cauza COVID-19

Manual tehnic Coronavirus

Aceasta este una dintre cele mai bune resurse de acolo pentru a contribui. Există sesiuni de editare periodice (în prezent sâmbătă și miercuri) când oricine poate contribui. Acesta este, de asemenea, un loc minunat pentru a posta contribuții / resurse despre care știi. Veți vedea detalii de contact și informații pe site-ul principal: https://coronavirustechhandbook.com

 

Manualul tehnici Coronavirus – Îngrijirea copilului

https://coronavirustechhandbook.com/childcare

Include:

Vorbește copiilor despre coronavirus

Informații prietenoase pentru copii cu privire la Coronavirus

Resurse și liste de activități

Tururi virtuale (muzee etc.)

Idei de proiect / activitate (adăugați-vă propriul dvs.!)

Manual tehnic Coronavirus – Conținut educațional

https://coronavirustechhandbook.com/educational-content

Include:

Cursuri online

Aptitudini digitale

BBC Bitesize

Khan Academy (membru BAN – Educație fără rucsacuri)

 

ALTE RESURSE

Lecții de limbi străine oferite de Muzzy BBC 

www.muzzybbc.com

Iubit de copiii din întreaga lume și apreciat de părinți, profesori și bibliotecari de peste 30 de ani, Muzzy BBC este gata să poată să creeze o nouă generație în călătoria lor către bilingvism (spaniolă, franceză, germană, engleză, italiană, chineză, coreeană) .

Videoclipuri științifice online (K-5 din SUA) 

https://www.generationgenius.com/

Generation Genius este o resursă de învățare științifică care aduce standardele științifice la viață prin videoclipuri distractive și educaționale însoțite de planuri de lecție, activități, teste, material de citit, întrebări de discuție și multe altele.

Matematica pentru copiii de 8 -13 ani

https://beastacademy.com/

Beast Academy Online este un sistem de învățare care oferă un curriculum complet pentru copiii cu vârstele 8-13 ani. Practica digitală include jocuri, probleme și puzzle-uri împărțite în capitole și unități care urmează aceeași secvență găsită în seria de carte a Academiei Best.

Cursuri online pentru copiii de 8 – 13 ani

https://outschool.com/

Școala externă leagă elevii motivați, părinții și profesorii împreună pentru a crea experiențe de învățare grozave.Oferim cursuri online unice de la sute de profesori independenți. Cursurile noastre se întâlnesc prin videochat de grup.

Aplicația Prodigy Math

https://www.prodigygame.com/

Conținutul matematic aliniat curriculumului nostru este conceput de educatori calificați – deoarece conținutul educațional de înaltă calitate asigură o experiență de învățare de înaltă calitate.

ACTIV – SĂ FACEM ÎMPREUNĂ

Epic! (Biblioteca digitală 12 și mai mici)  

https://www.getepic.com/ 

Epic! a luat naștere dintr-o singură întrebare: Cum facem ca cărțile să fie mai accesibile copiilor? Astăzi, Epic! a devenit un serviciu de abonament premiat, care oferă milioanelor de familii și sălilor de clasă acces instantaneu, nelimitat la mii de cărți, videoclipuri și chestionare de la editori de frunte pentru a ajuta copiii de pretutindeni să citească, să învețe și să crească (aplicație plătită – gratuit timp de 30 de zile). 

Stai acasă cu Candlewick Press \ (UK)

https://stayhome.candlewick.com/

(Maisy, Waldo, YouTube Channel)

Acest ghid informativ și accesibil pentru tinerii cititori definește coronavirusul, explică de ce rutinele de zi cu zi au fost perturbate și stabilește modul în care fiecare își poate face partea pentru a ajuta. Cu răspunsuri și explicații adecvate pentru copii, cartea abordează mai multe întrebări cheie.

Schiffer Kids – Fișe de activitate cu o singură pagină 

https://www.schifferbooks.com/index.php?main_page=schifferkids_resource_hub

Învățarea funcționează cel mai bine atunci când este distractivă și antrenantă. Cu aceste activități, împărtășim cu voi accentul nostru pe construirea unei baze de cunoștințe pentru tinerii cititori, prin crearea de conținut menit să inspire gândirea critică, să deschidă conversații și să încurajeze mințile tinere să pună la îndoială lumea din jurul lor.

Fișe de activitate gratuite

https://www.capstonepub.com/library/sites/reading_is_for_everyone/remote-learning.html

Focarul de coronavirus este deosebit de dificil pentru părinții cu copii mici, care pot echilibra lucrul de la casă și școlarizarea în același timp. Deoarece școlile caută modalități de extindere a învățării online datorită închiderilor școlilor la nivel național, ne-am angajat să aducem educatorilor și părinților cele mai bune resurse de învățare și activități prietenoase pentru copii de acasă.

Vorbește cu copiii despre Covid-19 

https://www.nabu.org/covid19/

NABU a creat colecția de sănătate COVID-19 cu sprijinul experților în domeniul sănătății, neuroștiinței și dezvoltării copiilor și a unei echipe de autori care s-au concentrat pentru a crea povești conștiente, bogate în informații.

Învață-i pe copii despre Coronavirus

https://classroommagazines.scholastic.com/support/coronavirus.html/

(Articole și sugestii pentru părinți și câteva videoclipuri despre germeni)

Aceste resurse didactice au fost pregătite cu grijă la toate nivelurile de clasă pentru a-i ajuta pe elevii să înțeleagă ce se face pentru a-i păstra în siguranță și cum să prevină răspândirea germenilor.

Scolastica învață acasă

https://classroommagazines.scholastic.com/support/learnathome.html

(Pre K – gradul 9) (3 – 13 ani)

Scholastic Learn at Home este o resursă gratuită plină de articole interesante, povești, videoclipuri și provocări de învățare distractive pe care copiii le pot finaliza în orice moment, în orice ordine. 

Editura Peachtree – Povești virtuale (live și înregistrări)

https://peachtree-online.com/remote-learning-resources-hub/

Pe această platformă veți găsi resurse educaționale și activități distractive. Aveți posibilitatea de a descărca ghidurile gratuite ale profesorilor și multe videoclipuri informative.

Activități de editare Capstone – Faceți, creați, pliați, trudește, citiți, găsiți

https://www.capstonepub.com/library/sites/reading_is_for_everyone/remote-learning.html

Focarul de coronavirus este deosebit de dificil pentru părinții cu copii mici, care pot echilibra lucrul de la casă și școlarizarea în același timp. Deoarece școlile caută modalități de extindere a învățării online datorită închiderilor școlilor la nivel național, ne-am angajat să aducem educatorilor și părinților cele mai bune resurse de învățare și activități prietenoase pentru copii de acasă.

Citește Dolly Parton (inclusiv Llama Llama)

https://imaginationlibrary.com/goodnight-with-dolly/

* foi de activitate, sfaturi de citire pentru părinți

Dolly Parton citește  o serie de cărți ale Imagination Library în emisiunea „Good Night With Dolly”. Toate cărțile sunt alese cu grijă pentru conținutul lor adecvat în acest moment. Cuibărită în pat cu cartea ei de imaginație, Dolly împărtășește povești care sunt potrivite pentru acest moment în timp. 

MAI PASIV

Romper (celebru – mai ales în SUA – oameni care citesc cărți)

https://www.romper.com/p/famous-people-reading-childrens-books-is-one-good-thing-during-the-coronavirus-shut-in-22621288?utm_source=twitter&utm_medium=owned&utm_campaign=romper

Autori celebri, ilustratori, celebrități și educatori oferă o evadare din apartamentele și casele noastre în timpul autoizolarii prin lecturarea live sau cu ajutorul unor sesiuni de povestire.

Autori de pretutindeni pe  YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCowhHSUaWp3KJDcuI0nR0vw/videos

Acesta este un canal de Youtube creat și condus de autorul de clasa mijlocie Susan Tan și făcut posibil de o comunitate uimitoare de scriitori și ilustratori de carte pentru copii. Pe acest canal, veți găsi ateliere, lecturi, activități, proiecte de artă, jocuri de scriere, sfaturi de scriere și multe altele.

Editura Peachtree citește cu voce tare (înregistrat)

https://peachtree-online.com/remote-learning-resources-hub/

Pe această platformă veți găsi resurse educaționale și activități distractive. Aveți posibilitatea de a descărca ghidurile gratuite ale profesorilor și multe videoclipuri informative.

Citește Dolly Parton (inclusiv Llama Llama)

https://imaginationlibrary.com/goodnight-with-dolly/

*foi de activitate, sfaturi de citire pentru părinți

Dolly Parton citește  o serie de cărți ale Imagination Library în emisiunea „Good Night With Dolly”. Toate cărțile sunt alese cu grijă pentru conținutul lor adecvat în acest moment. Cuibărită în pat cu cartea ei de imaginație, Dolly împărtășește povești care sunt potrivite pentru acest moment în timp. 

Vă punem la dispoziție și o listă de articole în care veți descoperi și alte resurse online, atât pentru copii, cât și pentru părinți și cadre didactice:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin