0752 822 373 | contact@didacto.ro

Activități online pentru copii – 10 recomandări pentru activități de acasă

Cuprins

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, utilizarea instrumentelor digitale în diferite domenii ale vieții devine o practică comună, inclusiv în mediul educațional. Într-o măsură mai mare, azi tehnologiile noi, inclusiv telefoanele mobile, sunt utilizate în formarea competențelor și pentru dobândirea cunoștințelor. De altfel, găsim azi o mulțime de activități online pentru copii, ceea ce înseamnă că tehnologia este pentru toată lumea.

Astăzi, calculatorul devine primul instrument universal de masă pentru lucrul cu toate tipurile de informații. Programele moderne permit o nouă modalitate de a lucra cu imagini, sunet, materiale video și text. Influența tehnologiei este inevitabilă, ceea ce rămâne de făcut este să fie asimilată și folosită pentru formarea individului ca personalitate modernă în societate. 

Anii de școală au o importanță deosebită, sunt începutul viitorului și pentru ca acestea să treacă mai semnificativ și mai interesant, există asistenți „cool” pe internet, site-uri utile și interesante pentru copiii  în curs de dezvoltare. 

Site-uri de conținut și portaluri pentru copii, pentru școlari și adolescenți vor ajuta la studiere, la dezvoltarea abilităților fac ca timpul liber să fie mai interesant. Învață ceva nou și amintește-ți  ce ai uitat. Internetul oferă o gamă largă de activități online pentru copii. Astfel, am decis să facem o listă cu cele mai bune activități online pentru copiii din România, dar și din afara ei.

Activități online pentru copii

activități online pentru copii

Cărți audio în limba germană

Probabil nu aveți destul timp ca să stați și să-i citiți copilului dumneavoastră o poveste sau poate nu cunoașteți limba pe care acesta o învață. Una dintre cele mai bune resurse online pe care le puteți folosi împreună cu copilul dumneavoastră este să ascultați cărți în limba pe care aceasta o asimilează. În cazul de față vorbim despre limba germană și vă propunem să accesați acest link. Veți descoperi cele mai interesante povești în limba germană. Poveștile audio au o lungime acceptabilă, ideal pentru ca copilul să nu se plictisească.  

Cântece pentru copii în limba germană

Cântece pentru copii în limba germană

Fiecare persoană e experimentat puterea pe care o are muzica. De asemenea, datorită faptului că versurile rimează este mult mai ușor să memorezi ceva sau să asimilezi mai ușor o limbă străină, deoarece are loc o asociere. Astfel, vă punem la dispoziție un articol din care veți descoperi cele mai ușoare și ritmice melodii în limba germană. Acum învățatul unei limbi străine este mai ușor și interesant.

Provocări de supraviețuire în interior

Provocări de supraviețuire în interior

Creșterea copilului în condiții de auto-izolare ar putea deveni puțin mai ușoară, deoarece expertul în supraviețuire, Bear Grylls, introduce o nouă inițiativă numită „The Great Indoors” – o colecție de 100 de activități menite să încurajeze copiii să încerce noi provocări și să învețe noi abilități acasă. Puteți accesa „The Great Indoors” aici.

Ateliere interactive online

Ateliere interactive online

Centrul Educațional Eduteka  este primul hub educațional din Buzău cu programe pentru copii și adolescenți. Aceștia oferă ateliere educaționale, spațiu de joacă, cafenea pentru părinți și evenimente educaționale. La momentul actual, Centrul Educațional Eduteka  au pregătit pentru copiii dumneavoastră ateliere interactive, exclusiv online. Atelierele sunt disponibile de luni până vineri, și cuprind activități precum: Limba română (suport pentru școală), Matematica distractivă, Engleză Cambridge, Curs de germană, Poveste live, Poveste în limba engleză live, Atelierul Micii Programatori, Poveste live în germană, Engleză Kids.

Resurse online pentru copii Edupedu.ro

Activități online pentru copii Edupedu.ro

 Edupedu.ro este o publicație online ce cuprinde doar articole din domeniul educației și cercetării. Edupedu.ro a scris în articol în care a înglobat toate resursele online pentru copii din România. De asemenea, chiar dacă copiii sun publicul țintă, aceste surse sunt foarte folositoare atât cadrelor didactice, cât și părinților. Ca părinte veți afla cum vă puteți ajuta copilul să învețe în mediul virtual. Toate resursele sunt plasate pe categorii. Astfel avem următoarele categorii: Lecții, Webinarii și Tutoriale – soluții de predare, Studii de caz, Teste și Probleme, Alte resurse pentru predare, Aplicații și platforme pentru predare / învățare, Alte resurse educaționale și Programe de consiliere.

Resurse educaționale disponibile online

Activități educaționale disponibile online

Centrul Cultural Clujean vine și ei cu o listă de activități educaționale pentru copii cu scopul ca aceștia să-și petreacă timpul într-un mod constructiv. Astfel, veți găsi activități pe categorii precum: Activități practice și creative, Inspirație de pe Pinterest – reciclare și refolosirea materialelor, Activități asemănătoare sau complementare programei școlare, Cursuri online, platformă pentru copii, părinți și profesori, Activități educaționale specifice pentru mai multe categorii de vârstă, Cursuri gratuite de limbi străine, Cursuri de muzică, Cursuri și activități artistice, Vizitează virtual un muzeu, dar și un link către și mai multe resurse online centralizate de UNESCO.

site-uri unde copiii pot învăța online

Școala online – 10 site-uri unde copiii pot învăța online

Introducerea instrumentelor digitale are loc în toate domeniile, inclusiv în mediul educațional. Azi aproape totul este tehnologizat, astfel, putem spune că noile generații sunt crescuți de tehnologie. Nu este un lucru rău dacă știm cum să o folosești în favoarea copilului tău. Vă oferim o listă cu 10 site-uri de unde copiii noștri pot învăța online. Deoarece, copiii devin mult mai interesați atunci când în procesul educațional este implicată și tehnologia.

Povești audio în germană

Povești audio în germană

De multe ori, părinții copiilor care învață o limbă străină se confruntă cu următoare problemă: cu ce aș putea să îmi ajut copilul pentru a asimila mai bine limba germană, de exemplu. Venim în ajutorul dumneavoastră cu articolul Povești în germană – Top 10 cele mai cunoscute povești. Astfel, aveți 10 cele mai populare povești în limba germană. Sursele sunt audio, ideal pentru ca copilul dumneavoastră să o asculta înainte de somn.

Resurse educaționale pentru cei mici

Activități educaționale pentru cei mici

Vă propunem să citiți și acest articol despre ce activități online pentru copii puteți găsi pe site-urile românești. Fie că este vorba despre manuale și povești pentru copii sau planșe de colorat, toate acestea le veți găsi pe site-urile publicate de Revista Margot în articolul „Resurse educaționale pentru cei mici”.

De altfel, vă recomandăm și activitățile creative propuse de revista Decât o Revistă, o publicație independentă care are ca și scop sprijinirea comunității. Accesați acest link  derulați la stânga și descoperiți ce activități distractive puteți face împreună cu copilul dumneavoastră acasă.

Jocuri educative pentru copii în mediul online

Jocuri educative pentru copii în mediul online

Multe activități online pentru copii au scop educativ. Copiii fiind fascinați de tehnologie sunt mult mai inspirați să învețe de pe acestea. Jocurile pentru copii sunt importante, deoarece, de exemplu, la locul de joacă acesta învață să interacționeze cu ceilalți copii. Dar ce facem atunci când copilul este prea pasionat de tehnologie și jocuri online? Vă oferim să citiți articolul nostru Jocuri online pentru copii – 10 recomandări de site-uri. În acest articol am adunat site-urile care oferă cele mai bune, calitative, interactive și performante jocuri pentru copii.

 

Extra Activități online pentru copii

Am pregătit mai jos o listă bonus cu activități cu care se pot ocupa copiii voștri. Sigur vor găsi ceva pe placul lor sau vor descoperi o activitate la care nu s-au gândit până acum. De asemenea, vă recomandăm să vă uitați împreună cu copilul dumneavoastră la filmulețul despre Covid 19. Este un filmuleț ușor de vizionat și pe înțelesul copiilor, deoarece este important ca aceștia să înțeleagă ce se întâmplă în această perioadă.

Covid19 pe înțelesul copiilor

Un material video despre Covid19 pentru copiii de 3-9 ani, chiar daca nu e una dintre cele mai amuzante activități online pentru copii. Cu toții ne dorim să ne protejăm copiii și nu vrem ca aceștia să cunoască sentimentul de suferință. Ca părinți facem tot posibilul ca aceștia să fie în siguranță, dar trebuie să îi informăm de ce grija noastră față de ei a crescut semnificativ în ultima perioadă și de ce nu avem voie să ieșim afară să ne jucăm și să mergem la școală. Poate nu știți cum să-i explicați copilului dumneavoastră ce este acest virus.  Astfel, vă recomandăm să vizionați acest filmuleț despre ce Covid 19 împreună cu copilul dumneavoastră.

Surse pentru învățarea unei limbi străine

O altă activitate importantă și benefică pentru copii este învățarea unei limbi străine. Recomandăm citirea articolului Limbi străine – 10 motive pentru a învăța o limbă străină. Astfel, următoarea resursă pe care o propunem a fost compilată în beneficiul părinților și profesorilor care doresc să desfășoare activități de predare și învățare la domiciliu. De asemenea, în acest link aveți trimitere și la activități online pentru copii pentru învățarea limbii germane și pentru îmbunătățirea nivelului de germană.

Un clasament întocmit de experți în educație (clasat pe locul 1 în Marea Britanie, în liga clasificării universitare 2020 Times Higher Education, Universitatea Mondială pentru subiectele din Educație). Departamentul este bine poziționat pentru a oferi îndrumări cu privire la școlarizarea acasă în perioade de închidere a școlii și de ședere acasă.

În calitate de educatori pentru profesori la Oxford, aceștia au compilat următoarea listă de link-uri către sfaturi generale și alte resurse specifice subiectelor pe care le recomandă, care pot ajuta părinții și profesorii. Sfatul general oferă îndrumări pe diferite categorii de vârstă. Ghidul subiectului aici, în general, se adresează cursanților din învățământul secundar.

Astfel, în link-ul de mai sus aveți trimitere și la site-uri care oferă cursuri online de limba germană. De asemenea, vă sunt prezentate și alte activități online pentru copii sau persoane având nivel începător de germană, pe care vi le enumerăm și noi mai jos:

Activități online pentru copii pe care le pot face singuri:

 • Citește sau ascultă o carte
 • Jurnal
 • Ascultă un podcast
 • Creează un poster cu „Totul despre mine”
 • Colorează
 • Scrie o scrisoare sau desenează o imagine
 • Desenează sau pictează imagini și găzduiește un spectacol de artă
 • Confecționează bijuterii din mărgele sau folie
 • Realizează sculpturi din lut
 • Creează artă utilizând elemente din natură
 • Află cum poți face un truc magic
 • Creează o navă spațială dintr-o cutie de carton
 • Creează păpuși din hârtie și case pentru ele
 • Alcătuiește un puzzle
 • Creează un oraș cu blocuri
 • Creează o creatură imaginară și scrie-i povestea
 • Desenează
 • Scrie și ilustrează o poveste sau o scurtă carte
 • Creează o reclamă
 • Joacă-te cu jucării și figurine
 • Coase haine pentru păpușile și jucăriile tale din țesături
 • Scrie o scrisoare pentru prietenul tău
 • Mergi la o vânătoare de comori prin casă
 • Creează artă cu ajutorul umbrelor
 • Realizează propria  revistă
 • Confecționează flori din hârtie sau fulgi de zăpadă
 • Creează fraze pozitive și de încurajare
 • Construiește ceva cu ajutorul pieselor LEGO
 • Joacă Mad Libs și alte jocuri de căutări de cuvinte
 • Învață să jonglezi

Activități online pentru copii pe care le pot face cu o soră / un frate:

 • Jucați-vă De-a v-ați ascunselea
 • Faceți o competiție de patinaj în bucătărie
 • Realizați împreună un jurnal
 • Creați-vă propria revistă
 • Jucați un board game
 • Alcătuiți cântece stupide
 • Creați artă și țineți un spectacol de artă
 • Creați o piesă pe care să o prezentați familiei voastre
 • Jucați-vă de-a școala – învățați ceva, într-un mod distractiv
 • Citiți o poveste / o carte unul altuia
 • Folosiți-vă șosetele ca marionete și faceți propriul vostru spectacol de păpuși
 • Faceți avioane de hârtie și vedeți care poate zbura cel mai departe
 • Alcătuiți un limbaj secret
 • Găzduiți o emisiune radio
 • Construiți o casă din cărți
 • Desenați desene animate sau benzi desenate
 • Jucați-vă de-a supereroii
 • Jucați un joc de cărți
 • Jucați jocul ABC: alegeți o temă (animale, mâncare etc) și numiți fiecare pe rând câte un lucru care începe cu acea literă
 • Utilizați obiecte din casa noastră (vase, tigăi, cutii etc) pentru a face propriile instrumente
 • Proiectați un board game
 • Faceți o seară de karaoke
 • Faceți un experiment științific
 • Faceți un spectacol de marionete cu ajutorul umbrelor folosind lanterna

Lucruri pe care le pot face adolescenții – activități interioare:

 • Însușește-ți o nouă abilitate (codare, origami, animație, instrumente muzicale etc.)
 • Învață o limbă străină
 • Învață trucuri de magie
 • Pictează sau desenează un autoportret
 • Desenează desene animate sau benzi desenate
 • Publică un ziar sau o revistă
 • Scrie sau desenează o scrisoare sau un e-mail către un prieten sau o rudă
 • Confecționează brățări de prietenie
 • Fă un puzzle
 • Rezolvă o integramă sau un puzzle Sudoku
 • Joacă Solitaire
 • Scrie și ilustrează o poveste scurtă
 • Scrie o melodie sau o poezie
 • Scrie și regizează un scurt metraj
 • Realizează un videoclip muzical
 • Repară ceva care este stricat
 • Fă-ți ordine în dulap și pregătește un pachet de donații cu articolele pe care nu le mai folosești
 • Redecorează-ți camera
 • Găzduiește o prezentare de moda în camera ta
 • Cercetează-ți arborele genealogic
 • Uită-te printre albumele foto
 • Creează un videoclip folosind videoclipuri și fotografii de familie
 • Pregătește o capsulă a timpului, împreună cu familia ta
 • Confecționează buchete de flori din materiale textile
 • Creează artă din aluat 
 • Croșetează 
 • Creează un colaj
 • Colectează citate care te inspiră
 • Gătește o rețetă nouă
 • Începe un blog sau un videoblog
 • Începe o pagină pe Instagram pentru animalul de companie
 • Proiectează-ți casa de vis
 • Planifică-ți călătoria de vis 
 • Găsește o țară în care ai dori să călătorești
 • Vizitează expoziții și muzee virtuale
 • Vizionează un documentar
 • Învăță despre constelații și localizează-le noaptea
 • Cercetează și creează un videoclip despre o persoană pe care o admiri
 • Proiectează un board game
 • Fă o listă cu ideile tale de afaceri
 • Începe o afacere
 • Construiește un site web
 • Învață să dansezi urmând un videoclip YouTube
 • Parcurge cursuri și exerciții online
 • Fă yoga

Lucruri pe care le pot face adolescenții – activități interioare pentru frați:

 • Jucați-vă un board game
 • Gătiți împreună
 • Organizați un spectacol de artă
 • Citiți cărți și dezbateți-le, organizați-vă propriul club de lectură
 • Alcătuiți o piesă de teatru pentru familia noastră
 • Mergeți la o vânătoare de comori în casă
 • Construiți un vulcan din hârtie
 • Proiectați un board game
 • Jucați volei cu un balon
 • Faceți o seară de karaoke
 • Realizați un videoclip muzical
 • Scrieți și regizați un scurt metraj
 • Jucați un joc de cărți
 • Faceți exerciții fizice 
 • Gătiți o rețetă nouă
 • Organizați o zi de spa
 • Faceți un experiment științific

Tabere pentru copii

Tabere în limba română, germană și engelză