Începem să căutăm alfabetul român pentru copii pe Google atunci când conștientizăm faptul că copilul este interesat să învețe sau vrem să-l ajutăm și noi, nu doar cadrele didactice de la grădiniță.
Alfabetul român pentru copii
Literele alfabetului sunt cel mai important instrument ce îi permite unui copil să înceapă aventura în lumea fascinantă a scrisului și cititului. Copiii încep să devină curioși încă de la o vârstă fragedă, ei sunt precum un „burete” absoarbe tot ceea ce le oferi, ce văd și ce le spui. Literele încep să fie învățate la grădiniță, în special, pentru a-i învăța să le pronunțe corect și să le recunoască, iar școală, aceștia deja învață să le scrie și să le citească.
Am menționat faptul că copilul este ca un „burete”, absoarbe toată informația ce îl înconjoară, de aceea este important să creăm un mediu educativ pentru acesta. Lumea de azi a evoluat atât de mult, încât aproape toate jucăriile, poveștile și desenele animate sunt concepute cu scop educativ, toate au o învățătură la bază.
Joaca nu este doar o tehnică de a distra și de a ține ocupat un copil, este o metodă educativă, deoarece nu este un secret faptul că copiii învață prin joc și joacă. Jucați-vă și învățați împreună. Ajută-l să știe din ce litere este format numele său, apoi din ce litere sunt formate numele părinților.
Folosește ilustrații pentru fiecare literă, deoarece el va asocia litera pe care o învață cu o imagine de pe planșa pe care i-o veți arăta. Sau nu e obligatoriu să fie o ilustrație, pot fi obiecte pe care le aveți în casă sau puteți folosi jocuri special concepute pentru învățarea literelor. Doar e important ca acesta să poată asocia litera cu ceva, fiindcă astfel, învățarea literei nu va fi pe moment, ci pe o perioadă lungă.
Sunt jocuri concepute special pentru învățarea literelor de specialiști, jocuri interactive și creative ce îl va ține atent pe copilul dumneavoastră. O alternativă pentru învățarea alfabetului sunt videourile de pe YouTube.
Nu este o noutate faptul că copiii sunt atrași de tehnologie și aceasta reușește foarte bine să le capteze atenția. Videourile pentru copii sunt interactive și colorate și creează impresia de implicare, astfel, copilul primește indirect atenția de care are nevoie. Însă, desigur, nu trebuie de exagerat, videourile sunt scurte și concepute exact pentru cât timp are nevoie și voie un copil să stea în fața calculatorului sau televizorului.
Mai jos veți găsi o listă de articole, jocuri și videouri pentru
- 8 jocuri ce îl învață pe copil literele alfabetului
- Alfabetul celor mici în limba română. Desene animate.
- ALFABETUL – să învățăm alfabetul amuzându-ne!
- Alfabetul celor mici în limba română
- Cântecul ALFABET
- Alfabetul / DeMoga Kids
- Alfabetul muzical
- Cântecul alfabetului
- Alfabetul – dansăm și cântăm cu BabyRiki
- Alfabet animat în limba română
- Joc educativ Noriel – Invata alfabetul
- Alfabet – Magneto
Bonus
Alfabetul român pentru copii nu este singurul articol pe care l-am scris noi pentru a vă ajuta în procesul educativ al copilului dumneavoastră și nu e singurul pe care trebuie să îl citiți. În continuare, o să vă las o serie de articole pe care fiecare părinte trebuie să le citească. Veți descopere tehnici prin care vă puteți ajuta copilul să se dezvolte personal și să obțină un comportament și aptitudini ce îl vor ajuta pe viitor:
- Cei 7 ani de acasă și bunele maniere pentru copii
- 4 obiceiuri care educă răbdarea copiilor
- 10 obiceiuri care educă capacitatea de concentrare la copii
- Dezvoltarea personală la copii – 10 mituri și adevăruri despre dezvoltarea copiilor
- YouTube Kids – ce fel de canale și materiale video pentru copii găsim?
- Muzica pentru copii – 3 aspecte importante în dezvoltarea copiilor
- Top 10 site-uri cu povești de adormit copiii
- Stresul la copii – 10 pași esențiali prin care îi puteți proteja
- 9 moduri prin care treburile casnice pentru copii sunt o distracție
- Empatia la copii – 5 strategii prin care poate fi dezvoltată
- Anxietatea la copii – 5 moduri prin care poate fi gestionată
- Feedbackul la copii – cum dau și primesc feedback?