0752 822 373 | contact@didacto.ro

Cursuri online gratuite – 10 cursuri online gratuite cu credite pentru profesori

Cuprins

Cursuri online gratuite cu credite pentru profesori – în societatea modernă, sunt la îndemâna oricui și le putem accesa oricând! Instrumentele de învățare la distanță, în afara structurilor instituționale, folosind resurse educaționale deschise și platforme de învățare electronică, devin din ce în ce mai solicitate. Părinții și profesorii au responsabilitatea să încurajeze inițiativa și motivația copiilor și tinerilor de a fi autodidacți.

De asemenea, aceștia au parte de surse nelimitate de cursuri online gratuite cu credite pentru profesori, de platforme pentru conținut video, de biblioteci online etc., pentru a evidenția exemple pozitive  din viața reală pentru cum o persoană își poate influența pozitiv parcursul în viață cu ajutorul educației continue. Astfel de exemple pot fi chiar părinții, cadrele didactice și toate persoanele care desfășoară activități de educare, care își iau din timp pentru a-și dezvolta continuu competențele și abilitățile prin orice mijloace posibile, inclusiv prin cursuri online gratuite cu credite pentru profesori.

Educație online și cursuri online gratuite cu credite pentru profesori

Educație online și cursuri online gratuite cu credite pentru profesori

Continuitatea educației este în cea mai mare parte interpretată formal, ca activitate educativă în instituții de învățământ, după primirea educației de bază. Însă educația a dobândit o nouă dimensiune, în lumea în care trăim. Din multiple motive, precum disponibilitatea de timp, mobilitatea, independența față de locul de desfășurare și multe altele, e o necesitate crescândă ca procesele de învățare să aibă loc și acasă sau la locul de muncă sau chiar în locuri neconvenționale. Astfel, nevoia de a avea la dispoziție surse de învățare online, este în continuă creștere.

În acest articol, se regăsește o selecție de cursuri online gratuite cu credite pentru profesori, oferite de universități de top din lume, cursuri în domenii precum: educarea copiilor, psihologie, învățare și predare. Cursurile online gratuite menționate mai jos se adresează părinților care vor să parcurgă bazele psihologiei, să-și înțeleagă mai bine copilul și să aprofundeze relația părinte-copil. De asemenea, aceste cursuri gratuite online sunt potrivite și pentru orice educatori și facilitatori ai procesului de învățare: cadre didactice, formatori, lucrători de tineret, animatori etc.

Domeniile abordate în cadrul acestor cursuri online gratuite cu credite pentru profesori prezentate mai jos sunt foarte importante pentru progresul personal și profesional al educatorilor, dar și pentru a putea facilita dezvoltarea corectă a copiilor și elevilor. Fiecare părinte și profesor este responsabil de educația și exemplele oferite celor din jur, în special copiilor, deoarece aceștia reprezintă primele lor modele în viață.

Cursuri gratuite online (mai ales) pentru profesori:

EDUCAREA COPIILOR ȘI PSIHOLOGIE

Everyday Parenting: The ABCs of Child Rearing

Everyday Parenting: The ABCs of Child Rearing
(Educarea copiilor de zi cu zi: ABC-ul creșterii copiilor)

Curs online gratuit oferit de: University of Pennsylvania 

Cursul oferă acces la un set de instrumente de tehnici de schimbare a comportamentului, care vă vor face mai facile zilele tipice petrecute acasă, pe parcurs ce dezvoltați comportamentele pe care doriți să le vedeți la copilul dumneavoastră. Lecțiile oferă instrucțiuni și demonstrații pas cu pas pentru a vă îmbunătăți cursul de acțiune, atât cu copiii, cât și cu adolescenții. Printre multe tehnici, aflați cum chiar și modificări simple ale tonului vocii și ale exprimării pot duce la o mai mare conformare a acestora. De asemenea, cursul aduce lumină asupra multor concepții greșite ale părinților și asupra strategiilor ineficiente care sunt utilizate în mod obișnuit.

Practica este punctul central. Nu este suficient să cunoaștem strategiile, acestea trebuie puse în practică pentru a obține recompensele. Utilizarea tehnicilor temporar duce la schimbări permanente. Este posibil ca felul în care vă educați copiii să fie total în regulă și funcționeze chiar așa cum v-ați dorit. Dar dacă aveți orice fel de frustrări cu copilul dumneavoastră sau doriți să vă îmbunătățiți eficiența în schimbarea comportamentului copilului, aceste videoclipuri sunt un ghid foarte util.

Introduction to Family Engagement in Education

Introduction to Family Engagement in Education
(Introducere în implicarea familiei în educație)

Curs online gratuit oferit de: Harvard University 

În cadrul acestui curs de educație, aflați de ce implicarea familiei este importantă și de ce contează pentru succesul elevilor și al școlilor. Cursul explorează cercetarea care leagă implicarea familiei de rezultate educaționale mai bune, informațiile despre practici promițătoare în domeniu fiind discutate direct de către cercetători, educatori, elevi și familii.
Cursul descrie ce fac familiile acasă și în comunitate pentru a sprijini învățarea și dezvoltarea copiilor lor. Înglobează, de asemenea, parteneriatul și responsabilitatea comună dintre acasă și școală. Un astfel de parteneriat este esențial pentru îmbunătățirea performanței școlare. De asemenea, este recunoscut din ce în ce mai mult ca un element integrant pentru perfecționarea practicilor educatorilor. 

Introduction to Psychology

Introduction to Psychology
(Introducere în psihologie)

Curs online gratuit oferit de: Yale University

De ce le este cel mai frică oamenilor? Ce semnificație au visele noastre? Suntem rasiști nativi? Ce ne face fericiți? Care sunt cauzele și leacurile bolilor mintale? Acest curs încearcă să răspundă la aceste întrebări și la multe altele, oferind o imagine de ansamblu asupra studiului științific al gândirii și comportamentului. Acesta explorează subiecte precum percepția, comunicarea, învățarea, memoria, luarea deciziilor, persuasiunea, emoțiile și comportamentul social. Se analizează modul în care aceste aspecte ale minții se dezvoltă la copii, cum diferă ele între oameni, cum sunt stocate în creier și cum se descompun din cauza bolilor și a rănilor.

Foundations of Positive Psychology

Foundations of Positive Psychology
(Fundamentele psihologiei pozitive)

Curs online gratuit oferit de: University of Pennsylvania

Universitatea Pennsylvania și Dr. Martin E.P. Seligman pun la dispoziție acest curs de specializare, care se desfășoară pe parcursul a 5 module – toate fiind cursuri online gratuite cu credite pentru profesori. Cursurile furnizează teorii cheie și cercetare în domeniul psihologiei pozitive, precum și oportunități pentru punerea în practică a acesteia. Subiectele cursului cuprind, pe parcursul celor 5 module: Știința vizionară a Dr. Martin E.P. Seligman; Aplicații și intervenții cu Dr. James Pawelski; Caracter, perseverență și metode de cercetare cu Dr. Angela Duckworth și Dr. Claire Robertson-Kraft; Capacitate de adaptare și rezistență cu Dr. Karen Reivich; precum și un proiect practic despre Construirea vieții pentru bunăstare cu Dr. Martin E.P. Seligman.

Cursuri gratuite online (mai ales) pentru profesori:

ÎNVĂȚARE, EDUCARE ȘI PREDARE 

Leaders of Learning

Leaders of Learning
(Liderii învățării)

Curs online gratuit oferit de: Harvard University

Cu toții deținem teorii explicite sau implicite despre învățare. Ele se manifestă în modurile în care învățăm și în modul în care gândim despre leadership și învățare. În acest curs (primul din seria de cursuri online gratuite cu credite pentru profesori recomandate pentru educatori) veți identifica și dezvolta propria teorie a învățării și veți explora cum se încadrează în peisajul schimbător al învățării. Nu este vorba doar de școli, ci de lumea mai largă și mai mare a învățării.

Sectorul educațional trece printr-o mare transformare, iar în următoarele decenii va continua să se schimbe. Cum învățăm, ce învățăm, unde învățăm și de ce învățăm; toate aceste întrebări vor fi reexaminate. În acest curs se explorează învățarea, leadershipul și structura organizațională și ajută cursanți să își însușească instrumentele prin care pot construi viitorul procesului de învățare.

Introduction to Online and Blended Teaching

Introduction to Online and Blended Teaching
(Introducere în predarea online și în ”blended learning”)

Curs online gratuit oferit de: University of Pennsylvania

În acest curs, se explorează mai multe probleme cheie pe care educatorii trebuie să le înțeleagă despre predare și învățare în era digitală. Se analizează modul în care învățarea online este diferită de metodele tradiționale de învățare, se examinează modul în care practicile digitale ale tinerilor se schimbă continuu, precum și câteva considerente cheie care trebuie abordate când se proiectează medii de învățare asumate și centrate pe cursanți. Se cercetează modul în care evoluează educația și felul în care se schimbă rolul profesorilor în lumea digitală.

Se trece în revistă istoricul învățării online și câteva caracteristici cheie ale spațiilor de învățare online de succes. Cursul explorează și alfabetizarea digitală și modul în care citirea și scrierea online este diferită de lectura și scrierea pe hârtie. În cele din urmă, se analizează câteva aspecte cheie la care educatorii trebuie să fie atenți atunci când depun eforturi pentru implicarea aprofundată a cursanților și pentru experiențe de învățare semnificative.

The Science of Learning - What Every Teacher Should Know

The Science of Learning – What Every Teacher Should Know
(Știința învățării – ce ar trebui să știe orice profesor)

Curs online gratuit oferit de: Teachers College, Columbia University

Acest curs de educație prezintă, prin cercetările actuale, modul în care are loc procesul de învățare – modul în care creierul stochează și recuperează amintirile. În cadrul cursul se examinează concepții greșite și neînțelegeri frecvente despre învățare, care îi pot împiedica pe cei care învață să facă această activitate la capacitatea lor maximă. De-a lungul cursului, se explorează implicațiile practice ale științei cognitive pentru predarea la clasă, în ceea ce privește alegerea strategiilor de instruire eficiente, dezvoltarea evaluărilor utile, motivarea efortului elevilor și proiectarea de unități didactice centrate pe elev. 

Understanding Classroom Interaction

Understanding Classroom Interaction
(Înțelegerea interacțiunii la clasă)

Curs online gratuit oferit de: University of Pennsylvania  

V-ați întrebat vreodată de ce unele discuții din clasă sunt pline de viață și de implicare, iar altele au loc, mai degrabă, sub forma unor interogatorii dureroase? De ce unii elevi au întotdeauna un răspuns pregătit, dar alții nu participă niciodată la discuții? De ce toată lumea (sau nimeni) nu râde de glumele unui profesor? Ce rol ar trebui să joace multilingvismul în discuțiile din clasă? Acest curs oferă cadrelor didactice de la toate nivelurile și domeniile unelte analitice pentru a răspunde la aceste întrebări, precum și mai multe despre comunicarea în clasă. Fiecare lecție introduce concepte și tehnici fundamentale de analiză a discursului în clasă, dezvoltând un set de instrumente analitice și promovând reflecția critică asupra practicilor pedagogice.

Teaching & Learning in the Diverse Classroom

Teaching & Learning in the Diverse Classroom
(Predare și învățare în clase diverse)

Curs online gratuit oferit de: Cornell University

Acest curs centrat pe învățământul superior din Statele Unite ale Americii oferă un cadru de predare incluziv, cu multiple puncte pentru reflecția și explorarea cercetării despre învățare și diversitate. Ancorat în experiențele trăite ale studenților și ale facultății, cursul invită la explorarea strategiilor pentru proiectarea cursurilor incluzive și practicile pedagogice centrate pe studenți, care să faciliteze învățarea dincolo de diferențe și să schimbe eforturile care susțin implicarea, realizarea și sentimentul de apartenență al studenților.

Learning to Teach Online

Learning to Teach Online
(Învățând predarea online)

Curs online gratuit oferit de: UNSW Sydney

Acest curs este dedicat educatorilor care vor să învețe mai multe despre proiectarea cursurilor prin utilizarea mai bună a tehnologiilor ce vin în sprijinul educației – fie complet online, fie în contextul cursurilor cu predare mixtă (”blended courses”). Prin acest curs, se pot afla mai multe informații de la cei care au experiență practică vastă cu tehnologiile online.

Integrarea tehnologiilor online în cursurile predate poate fi o perspectivă provocatoare și o abordare eficientă a acestora poate fi dificilă. Indiferent de tipul de tehnologie care este de interes sau de nivelul de experiență al educatorului, acest curs ajută se bazează pe atuurile didactice ale acestuia și pe găsirea abordării potrivite – pentru educator, pentru cursanți și pentru contextul educațional în care se află cu toții. Acest curs ghidează cursanții în călătoria spre a înțelege modul în care tehnologiile online pot îmbunătăți proiectarea pentru cursuri online gratuite cu credite pentru profesori sau remunerate. De asemenea, cursanți sunt încurajați să reflecteze asupra propriei activități de învățare online, evaluare sau resurse puse la dispoziție, dacă aceștia parcurg și sarcinile trasate pe parcursul cursului. 

Recomandări suplimentare de învățare online, prin cursuri online gratuite cu credite pentru profesori

De altfel, vă recomandăm să acordați un grad mare de atenție și însușirii unei limbi străine, fie pentru dumneavoastră sau pentru copilul sau elevul dumneavoastră. Astfel, la capitolul cursuri online gratuite cu credite pentru profesori, vă recomandăm și o resursă pentru învățarea limbii germane prin cele 10 lecții gratuite de germană, puse la dispoziție de Centrul de Limba germană Gutenberg.

De asemenea, vă propunem să citiți articolul Învață germană online gratuit – 5 recomandări și resurse. Un articol din care aveți posibilitatea de a alege cele mai  potrivite metode și canale de învățare a limbii germane, de a vedea ce alte opțiuni mai sunt, în plus față de varianta cursuri online gratuite cu credite pentru profesori.

De asemenea, vă recomandăm să aruncați o privire amănunțită și pe site-urile noastre, în vederea identificări de proiecte educaționale dedicate elevilor de toate vârstele:

  • Site-ul TabaraDeVara.ro oferă posibilități de formare și cea mai variată ofertă de tabere pentru copii și tineri, precum și sfaturi relevante părinților, cadrelor didactice, pedagogilor și lucrătorilor de tineret,
  • Site-ul TabaraDeGermana.ro oferă oportunități de educare și formare a copiilor și tinerilor, precum și cea mai variată ofertă de programe de învățare a limbii germane pentru copii și tineri.

Taberele organizate de noi sunt diverse și complexe, pe subiecte precum: educație politică, teatru și improvizație, știință, artă, jurnalism, digital & IT, precum și alte tematici care pot să difere în funcție de vârsta elevilor participanți. Astfel, copilul dumneavoastră are oportunitatea de a dobândi noi cunoștințe și de a încerca lucruri noi care se pot transforma imediat într-o nouă mare pasiune. 

Tabere pentru copii

Tabere în limba română, germană și engelză