0752 822 373 | contact@didacto.ro

Filme pentru copii – top 10 recomandări

Cuprins

Indiferent dacă sunteți obosit după o zi grea sau pur și simplu doriți să vă petreceți timpul alături de copilul dvs. într-un mod mai liniștit, un film bun vă va ajuta să vă petreceți timpul calitativ alături de copilul dvs., fără un adaos de efort fizic. În continuare am pregătit o listă cu “top 10 filme pentru copii”, care au un rol educațional major.

Filme pentru copii

Pan 2015

Pan 2015

Neverland este o țară fabuloasă locuită de multe creaturi magice precum zâne și sirene. Tot aici găsim un refugiu pentru orfani, printre care și pentru personajul principal Peter Pan. Trăiesc în peșteri și copaci, iar la prima vedere se pare că duc o viață calmă și lipsită de griji. Cu toate acestea tinerii îndrăzneți trebuie să lupte în fiecare zi cu pirații răi , iar Peter va trebui să devină acel “ales” care va putea în cele din urmă să elibereze țara din tirania teribilului Blackbeard. Un film plin de peripeții și acțiune care va fascina orice copil.

The golden compass

The golden compass 2007

Povestea prezintă aventurile Lyrei Belacqua, o orfană ce trăiește într-o lume paralelă care se aseamănă mult cu a noastră. Dar în această lume, o forță dogmatică și puternică numită Magisterium conspiră pentru a pune capăt toleranței. Săracii, orfanii și copii gipțienilor dispar în mâinile unui grup pe care copii îi numesc Gobleri.

Lyra descoperă că doamna Coulter conduce acești Gobleri. Salvată de gipțieni, Lyra se alătură acestora într-o călătorie spre nord în căutarea copiilor dispăruți. Acest film va sensibiliza orice copil prin curajul și perseverența personajului principal de a lupta împotriva răului încă de la o vârstă fragedă.

The Chronicles of Narnia

The Chronicles of Narnia

“Şifonierul, Leul şi Vrăjitoarea” este începutul serialului de film cult “Cronicile Narniei”, bazat pe romanul cu același nume scris de Clive Lewis în 1950. Complotul ne vorbește despre cei patru copii ai familiei Pevency: Peter, Susan, Edmund și micuța Lucy.

Odată, în timpul unui joc de ascunzătoare copiii descoperă din greșeală un dulap vechi misterios, care s-a dovedit a fi de fapt o ușă către o lume a fanteziei – Narnia, locuită de creaturi neobișnuit de bizare, animale care vorbesc, vrăjitori și vrăjitoare. Copii ajută locuitorii, terorizați de vrăjitoarea rea pe nume Jadis, să o învingă pe aceasta și să aducă pacea în Narnia. Acest film este potrivit pentru a vă detașa într-o lume a fanteziei în care creaturile neobișnuite și animalele devin prietenii oamenilor.

Maleficent

Maleficent

Personajul principal Maleficent este o vrăjitoare malefică și foarte puternică. Nu se teme de nimic și nu iubește pe nimeni. Cu toate acestea Maleficent a fost o fată fermecătoare, cu o inimă curată și amabilă dar la cea de-a șaisprezecea aniversare este trădată de Ștefan, față de care tânăra avea sentimente. Acesta îi taie aripile și devine rege. Maleficent vrea să se răzbune pe Ștefan și îi blesteamă fiica, ca aceasta să cadă într-un somn adânc asemănător morții când se va înțepa într-un fus la vârsta de 16 ani.

Totuși Maleficent va regreta de blestemul pe care l-a pus asupra copilei în momentul în care cele doua se împrietenesc. Acest film este unul important pentru copii deoarece ne învață ce impact are trădarea asupra unui om dar și faptul că orice conflict poate fi rezolvat prin iubire.

Paddington

Paddington

Faceți cunoștință cu acest urs pe nume Paddington din densul Peru. A venit la Londra pentru a-și găsi o familie și pentru a deveni un adevărat gentleman englez. În calea acestui obiectiv îl așteaptă aventuri incredibile, pline de umor și pericole. Filmul respectiv ne va arăta cît de frumoasă va deveni viața unei familii în momentul în care decide să ia un urs acasă, și de asemenea,  măsura responsabilității unei asemenea decizii.

The Lion King

The Lion King 2019

Filmul urmărește viața lui Simba, un pui de leu din Africa, care învață despre locul său în “cercul vieții” și trece printr-o serie de obstacole pentru a deveni regele drept după ce tatăl său Mufas este omorât de Scar, unchiul viclean al moștenitorului. Filmul face referire la caracterul jucăuș al micului prinț care nu i-a în serios responsabilitățile viitoare care îl așteaptă în momentul în care va deveni rege, motiv pentru care își va pune familia în pericol.

Alice în Wonderland

Alice în Wonderland 2010

Acțiunile filmului sunt dezvoltate cu Alice Kingsley, în vîrstă de 19 ani. Fata a uitat deja de aventurile ei din Look Glass și urmează să se căsătorească cu Lordul Hamish care este bogat dar nu prea deștept. În casa ei are loc o festivitate, care s-a dovedit a fi o logodnă deghizată.

În timpul propunerii de căsătorie, Alice observă un animal alb și pufos într-o camisole care se uită tot timpul la ceas. Alice, în așteptarea de noi aventuri, fuge de mire în urmărirea iepurelui. Iepurele o conduce pe Alice într-o gaură care reprezintă poarta spre o lume a fanteziei. Este acel gen de film în care curiozitatea și dorința de a fugi de realitate te conduc spre un vis plăcut.

Hugo

Hugo 2011

Protagonistul este un băiat orfan pe nume Hugo care a devenit păzitorul timpului. Hugo locuiește cu un unchi alcoolic la o gară din Paris. Circumstanțe neașteptate încredințează băiatului un mecanism neobișnuit, care a fost construit de celebrul George Melies. Cu acest mecanism în mâinile lui Hugo, au loc evenimente uimitoare care surprind complet personajul principal. Acest film ne arată că uneori soarta pregătește sarcini mărețe oamenilor care ulterior nu păreau atât de speciali.

Mary Poppins returns

Mary Poppins returns

La cîteva decenii de la vizita sa inițială, Mary Poppins, bona magică, se întoarce să-l ajute pe Michael și copii săi, care trec printr-o perioadă dificilă în viața lor. Filmul este bazat pe momente comice și pline de magie prin care o dădacă învață copii ce înseamnă bucuria de a avea o familie.

CinderellaCinderella

Când tatăl ei moare frumoasa Ella are parte numai de necazuri din partea mamei ei vitrege. Transformată în slujnică și cu numele preschimbat în Cenușăreasa, fata ar putea ușor să-și piardă speranța, dar ține la sfatul primit de mama ei pe patul de moarte, „fii bună și ai curaj”. Viața Cenușăresei se schimbă o dată pentru totdeauna când în pădure dă peste un străin chipeș, despre care habar nu are că este chiar prințul regatului. Oare îl va mai întâlni? Merită de văzut.

Acestea sunt acele filme pentru copii, care după părerea mea au o influență pozitivă asupra copiilor, făcându-i să devină mai curajoși, creativi, responsabili, sensibili și toleranți. Filme pe care le-am privit și eu cândva când eram copil și încă le mai privesc când vreau să evadez de grijile de adult.

În dezvoltarea copiilor tot ce îl înconjoară și ce vizionează îl va influența, fie că vorbim de filme pentru copii, ,muzica pentru copii sau jocuri de societate pentru copii. De altfel, trăim în lumea tehnologiei, o lume  în care putem accesa aproape orice informație educativă în timp real. Tehnologia, ineluctabil, a început să facă parte din viața noastră, mai ales a copiilor.

De aceea, acum se creează în mediul virtual conținut special și sigur pentru copii. Una dintre acestea platforme este YouTube Kids, în acest articol veți descoperi ce presupune această platformă și ce se poate învăța de acolo. De asemenea, desenele animate sunt o altă componentă inevitabilă din viața unui copil, despre importanța desenelor animate veți afla din acest articol.

De altfel, avem pregătit și pentru dumneavoastră un articol în care veți găsi o listă cu filme pentru dezvoltarea personală. Veți afla despre necesitatea continuă a dezvoltării personale și despre cum anumite filme te pot ajuta în acest proces.

Tabere pentru copii

Tabere în limba română, germană și engelză