Vă stăm la dispoziție la 0752TABERE (0752 822 373)|info@tabaradegermana.ro

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări sunt aici!

Dacă nu găsiți aici răspunsul vă invităm să ne contactați

Home/Întrebări frecvente
Întrebări frecvente2019-03-19T10:20:19+00:00

Vă rugăm să alegeți grupa de vârstă și orașul de care sunteți interesat/ă

Acreditarea Juleica (Jugend Leiter Karte) din Germania

Peste 20 de membrii au participat la formarea Juleica

Juleica este ”permisul de conducere” al lucrătorului de tineret în germania. Este o acreditare fără de care în germania nu se pot organiza proiecte de tineret. O mare parte din echipa noastră dețina această certificare, dar și altele.

Întrebari frecvente pt tabere in limba germană, pentru copii, elevi de clasa 0 – 4 în Cluj-Napoca

În cazul în care aveți întrebări pentru această categorie de vârstă, din Cluj-Napoca și nu sunt răspunse mai jos, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Persoană de contact Andreea Breaz, număr de telefon: +40 742 542 972

Întrebari frecvente pt tabere in limba germană, pentru elevi de clasa 5 – 8 în Cluj-Napoca și din Munții Apuseni, comuna Beliș

În cazul în care aveți întrebări legate de taberele în limba germană pentru elevi de gimnaziu din Cluj-Napoca, care nu sunt răspunse mai jos, vă rugăm să ne contactați. Persoană de contact Denisa Dragomir, număr de telefon: +40 749 651 608

Pregătirea pentru tabără – Acordul parental2019-03-12T09:49:14+00:00

Ce este acordul parental și de ce este acesta important?

Este important să vă aducem la cunoștință lista de acțiuni și activități pentru care suntem responsabili, dar și cele pentru care nu suntem. Un set de reguli stabilite la începutul unei activități ne salvează de interpretări și neînțelegeri. De aceea este important să îl citiți în întregime. O dată citit și semnat, vă rugăm să îl scanați și trimiteți pe mailul de corespondență (mailul de pe care l-ați primit) până la data începeri proiectului. În cazul în care nu îl puteți trimite pe mail, puteți să îl aduceți în prima zi de proiect.

Ce trebuie să aibă la el copilul când vine în tabără?

Pentru taberele din Cluj-Napoca, copilul trebuie să aibă doar voia bună la el. Recomandăm o îmbrăcăminte lejeră pentru că vom avea diverse activități care implică multă mișcare.

Pentru taberele de la Beliș, vă rugăm să vă pregătiți copilul ca pentru orice tabără cu obiecte specifice precum: șlapi, pijama, periuță și pastă de dinți, gel de duș, șampon, haine mai subțiri, dar și mai groase, etc.

Reveniți la pagina cu întrebări frecvente despre Taberele în limba germană

Mâncarea la tabără2019-03-12T08:55:18+00:00

Ce fel de mâncare vor primi copiii pe parcursul taberei de germană?

În Cluj-Napoca vor primi masa de prânz și două gustări pe parcursul unei zile. Această mâncare va fi livrată de către o firma de catering, având câte un meniu zilnic stabilit anterior proiectului. La gustări ne referim la un iaurt cu fructe sau la un fruct.

La Beliș le vor fi asigurate trei mese pe zi și două gustări. Mesele vor fi asigurate de către bucătăria pensiunii / locației unde se va desfășura tabăra. 

Ce pot face dacă copilul meu are o alergie alimentară / dacă nu are voie să mănânce anumite alimente?

În formularul de înscriere a copilului dumneavoastră aveți o întrebare în care vă rugăm să ne comunicați anumite nevoi sau dorințe speciale cu privire la alimentatie. Aceste nevoie vor fi comunicate firmei de catering / bucătăriei pentru a satisface aceste nevoi.

 

Reveniți la pagina cu întrebări frecvente despre Taberele în limba germană

Costuri – Taxa de participare, ce include aceasta și oportunități de reducere2019-03-12T08:39:14+00:00

Ce costuri trebuie să suport ca participant/părinte?

Taxa de participare este de 495 de lei pentru cele din Cluj-Napoca și 1149 de lei pentru cele din Munții Apuseni, de la Beliș.

 

Ce include de fapt taxa de participare?

În cazul taberelor care se vor desfășura în Cluj-Napoca, taxa include masa de prânz, două gustări  și costurile workshop-urilor.

În cazul taberelor care se vor desfășura la Beliș, taxa include include: cazarea, trei mese pe zi, două gustări, costurile workshop-urilor și la cerere transportul Cluj-Napoca – Beliș dus-întors.

 

Cum pot obține o reducere?

Dacă copilul dumneavoastră participă și la o a doua tabară organizată de noi, va primi la cea de-a două tabără o reducere de 10% din taxa de participare

 

Cum ajung elevii la tabără?2019-03-12T08:03:48+00:00

Organizăm două tipuri de tabere.

Tabere de germană în Cluj-Napoca

În cazul taberelor care se vor desfășura în Cluj, părinții își vor aduce copiii zilnic la locația unde se va ține tabăra și tot de acolo îi vor și lua la sfârșitul zilei. Locația va fi comunicată ulterior. 

 

Tabere de germană în Munții Apuseni, comuna Beliș

În cazul taberelor care se vor desfășura la Beliș, vom asigura la cerere transport pentru copii împreună cu echipa de organizare. Busul va porni din centrul orașului Cluj-Napoca și va reveni la aceeași locație. Acesta va fi organizat de către o firmă privată care urmează să fie stabilită în funcție de numărul de persoane care cer acest serviciu. Pentru elevii care nu sunt din Cluj-Napoca, transportul trebuie asigurat de către părinți până la locația evenimentului din comuna Beliș.

 

Nivelul de limba germană necesar pentru a participa la tabără – Elevi clasele 5 – 82019-03-11T15:57:40+00:00

Oferim 2 tipuri de tabere. Pentru începători, mixte și pentru avansați. Ce înseamnă acest lucru și cum procedăm?

Taberele pentru începători, numite Sprachcamps

Aceste tabere sunt dedicate învățării limbii germane, având un program dezvoltat special pentru începători. Vocabular, exerciții și joculețele vor domina activitatea pentru a avea o experiență de învățare plăcută.

Taberele pentru avansați 

Programul taberelor pentru avansați se vor desfășura în limba germană având ca focus conversația și exercițiul lingvistic.  Tematicile abordate sunt de complexitate medie, iar prin metode interactive ne propunem să obținem câte un rezultat finial (ex: un mini spectacol de teatru la sfârșitul taberei pe această tematică)

Reveniți la pagina cu întrebări frecvente despre Taberele în limba germană

 

Programul taberei de germană și participarea la acesta2019-03-12T10:12:41+00:00

Care este programul taberelor?

Fiecare tabără are o tematică specifică, iar programul este elaborat în concordanță cu aceasta. Programul exact pentru fiecare tabără va fi comunicat cel târziu înainte cu o lună, persoanelor care s-au înscris la tabără. Activitățile vor fi structurate în 2 calupuri de câte 3 ore pe zi, cu câte o masă înainte, între și după ele. În fiecare seară va fi o activitate tematică, de divertisment care va fi de asemenea comunicata celor înscriși (exemplu seară de bal mascat, copii să se costumeze într-un personaj).

 

Sunt obligatorii toate activitățile programului?

Așa cum scrie în acordul parental, o dată ce copilul este lăsat de către dvs. în grija noastră, activitățile sunt obligatorii. Aceste activități cuprint sesiuni de învățare cât și activități de recreere și distracție. Pentru taberele din Cluj, recomandăm o participare integrală pentru o integrare mai bună în grup alături de ceilalți participanți.

 

Întrebari frecvente pt Școala de Vară internațională Gutenberg, pentru elevi de liceu

În cazul în care aveți întrebări legate de Școala de Vară Gutenberg, care nu sunt răspunse mai jos, vă rugăm să ne contactați. Persoană de contact Denisa Dragomir, număr de telefon: +40 749 651 608

Pot să particip? Ce trebuie să fac să mă înscriu la școala de vară Gutenberg?2019-03-12T10:48:02+00:00

Unde mă pot înscrie?
Ca participant, pe site-ul următor: https://tabaradegermana.ro/inscrieri/
Ca voluntar (doar dacă ai mai participat până acum la cel puțin 2 proiecte Gutenberg): https://tabaradegermana.ro/inscrieri/

 

Condițiile de participare?
Poţi să aplici dacă eşti cel puţin în clasa a 9-a sau urmează să fii clasa a 9-a, adică dacă urmează să termini clasa a 8-a în această vară. Legat de cunoștințele de limbă germană, nu trebuie să ai un anumit nivel. Avem grupe pentru fiecare nivel de limbă, iar după înscriere vom face o discuție pe skype sau pe telefon pentru a te încadra într-o grupă lingvistică. 

 

Reveniți la pagina cu întrebări frecvente despre Taberele în limba germană sau săriți la pagina de înscrieri

Cum ajung la Școala de vară Gutenberg?2019-03-12T10:58:14+00:00

Cum și până când ar fi bine să ajung la Cluj-Napoca?

Trebuie să soseşti până la ora 15:00 în data de 23 iulie în Cluj-Napoca şi pentru acesta există mai multe posibilităţi. Desigur vă încurajăm să folosiți cu încredere Google Maps, iar destinația este Campusul Studențesc Hașdeu, unul din căminele cu numerele de la 2 – 5, str. Hașdeu, nr. 45.

Cu trenul până la gară şi de acolo cu autobuzul nr. 9 până la staţia „Agronomia”, de acolo poţi să mergi pe jos. Cost bilet de autobus 2.5 Lei. Ai și opțiunea, mai ales dacă nu ești singur/singură să veniți cu un taxi și să împărțiți costurile până la căminele studenţeşti din Hasdeu. Cost aproximativ 12 – 15 lei.

Cu avionul până la aeroportul ,,Avram Iancu’’, de acolo cu autobuzul nr.5 până la staţia  „Constanţa”, de acolo schimbaţi cu una din liniile de autobuz 1, 6, 7, 24 sau 24B şi mergeţi până la staţia „Agronomia”, de acolo poţi să mergi pe jos. De asemenea poți să iei un taxi ”până în Hașdeu”  cca. 25 lei.

Pot să călătoresc singur sau trebuie să fiu însoţit de un adult? Părinţii tăi îşi asumă responsabilitatea pentru tine. Dacă îţi dau voie, poţi să călătoreşti şi singur.

 

Reveniți la pagina cu întrebări frecvente despre Taberele în limba germană

Cazarea la școala de vară în limba germană2019-03-12T11:16:47+00:00

Unde vom fi cazaţi?

Participanții și organizatorii vor fi cazați într-un cămin studențesc al Universității Babeș-Bolyai din Campusul Hașdeu. În aceste cămine sunt câte 5 locuri de cazare, iar baia este pe hol, comună pentru tot etajul. Băieții și fetele vor fi cazați pe etaje separate, astfel încât băile să fie dedicate exclusiv fetelor, respectiv băieților. Aici sunt câteva poze, pentru a vă face o imagine mai bună cu privire la condițiile de cazare

Universitatea Babes-Bolyai Scoala de vara Scoala de germana la Cluj - Sommerschule

Pot să aleg cu cine voi dormi în cameră?

Împărţirea în camere este făcută aleatoriu, din motive organizatorice, dar şi pentru că dorim ca toţi participanţii să se cunoască între ei. Astfel sperăm să se creeze legături între tinerii vorbitori de limba germana la nivel național.

 

Taxa de participare la Școala de vară și ce acoperă aceasta2019-03-12T11:29:07+00:00

Ce costuri presupune participarea și ce primesc în schimb?

Ca participant trebuie să plăteşti taxa de participare de 695 lei (555 dacă beneficiezi de reducere). Pe lângă acest lucru, trebuie să incluzi şi banii de transport până la Cluj şi micul dejun dacă dorești mai mult decât gustarea oferită dimineață. De asemenea bani de cheltuială. În fiecare seară se pregătește o activitate socială (ex: Petrecere de Canaval) iar unele din acestea se vor desfășura în localuri. Taxa de participare acoperă cazarea pentru 7 nopţi, prânzul, cina, workshopurile şi un tricou cool Gutenberg.

 

Cum pot beneficia de reducere?

  1. Faci parte din Rețeaua Gutenberg? Adică, ești membru într-o organizație Gutenberg dedicată elevilor? În cazul în care răspunsul este pozitiv, te caută-ți încă 4 colegi și înscrieți-vă la proiect. Pentru grupe de 5 membrii ai rețelei gutenberg, prețul este redus la 555 lei, pentru fiecare din cei 5 participanți. 
  2. Ești elev de clasa a 9-a și ai participat la olimpiada națională de limbă germană (fie ea maternă sau modernă), te felicităm și te încurajăm să participi la proiect, prețul fiind redus la 555 lei și pentru tine.

Reducerile nu se pot cumula.

 

Reveniți la pagina cu întrebări frecvente despre Taberele în limba germană

Unde și de câte ori mâncăm? Dacă am alergii sau vreau să mănânc altceva?2019-03-12T11:44:56+00:00

Câte mese vom primi pe durata şcolii de vară?

Masa se va realiza la Cantina Universității Babeș-Bolyai. Pe perioada școlii de vară veți primi două mese pe zi: prânzul şi cina. Micul dejun va fi servit sub forma unei gustări, un iaurt, un croissant sau un fruct și desigur, cafea.  Dacă dorești să mănânci altceva și nu dorești să mănânci de la cantină alături de ceilalți colegi, trebuie să ne anunți cu o zi înainte, pentru a diminua irosirea mâncării (se aruncă inutil și nu ne dorim acest lucru). Meniul de prânz și cină va fi comunicat persoanelor înscrise cu cel puțin o săptămână înainte de proiect.

De unde pot să îmi cumpăr ceva/altceva de mâncare?

Lângă căminele studențești se află str. Piezișă pe care poți găsi o serie de restaurante, dar și un magazin Profi sau un Non-Stop.

Ce pot să fac dacă am alergie sau nu am voie să mănânc un anumit aliment?

În cazul în care sunt anumite nevoie speciale, precum alergii, te rog sa ne comunici acest lucru deoarece trebuie să îl discutăm cu conducerea cantinei în vederea pregătirii porțiilor și a meniului special.

Pregătirea pentru proiect – Acordul de participare și alte detalii2019-03-12T11:55:23+00:00

Acordul parental joacă un rol important pentru noi. Este acel document care trebuie tratat cu seriozitate și în care scriem lucrurile pe care ni le asumăm pe parcursul proiectului. Sunt regulile jocului, pe care ne dorim ca și părinții / tutorii legali să le ia la cunoștință. După ce ai documentul semnat, te rugăm să îl trimiți prin E-Mail acest acord parental. În cel mai rău caz să îl aduci cu tine printat la începerea proiectului. Pentru a participa la program, avem nevoie ca acea hârtie să fie semnată.

Ce alte lucruri trebuie să aduci?

În cazul în care vor fi cerințe speciale pe care te rugăm să le faci, le vom comunica din timp. (ex: Seară de Carnaval, să îți aduci un costum/îmbrăcăminte să te deghizezi într-un personaj ales de tine). Desigur, trebuie să te pregătești ca pentru o tabără și să își aduci lucrurile de care ai nevoie. Prosop de baie, pastă și periuță de dinți, șlapi, gel de duș, haine mai subțiri și mai groase, etc. În cazul în care uiți astfel de lucruri acasă, se pot cumpăra și din Cluj 🙂

Programul și activitățile școlii de vară2019-03-12T12:02:31+00:00

Ce facem defapt la proiect?

Programul școlii de vară este axat pe Project Management, dar și pe învățarea limbii germane (în funcție de nivelul lingvistic). Programul este diferit în funcție de grupa în care ești repartizat dupa discuția telefonică, drept urmare îți va fi comunicat după împarțirea pe grupe.

Toate activităţile din program sunt obligatorii?

Nu, doar participarea la workshopuri e obligatorie; la programul de seară participarea este de dorit, dar nu obligatorie. Se vor organiza activități și la cămin, pentru cei ce rămân la cămin. Pe toată perioada proiectului, în cazul în care nu ești cu grupa, din orice motiv trebuie să îți anunți coordonatorul de grupă.

Voi fi pe parcursul tuturor activităţilor doar în grupa mea?

Nu, doar la workshopuri veţi fi împărţiţi în aceleaşi grupe datorită nivelului de limbă. La alte activităţi îi poți cunoaşte și pe  ceilalţi participanţi.

 

Întrebari frecvente pt tabere in limba germană, pentru elevi de clasa 0 – 4 în București

În cazul în care aveți întrebări legate de taberele în limba germană pentru elevi școală primară, clasele 0 – 4 din București, care nu sunt răspunse mai jos, vă rugăm să ne contactați. Persoană de contact Andreea Pâsat, număr de telefon: +40 737 049 402

Întrebari frecvente pt taberele în limba germană pentru elevi de clasele 5 – 8, din București

În cazul în care aveți întrebări legate de taberele în limba germană pentru elevi de gimnaziu, clasele 5 – 8 din București, care nu sunt răspunse mai jos, vă rugăm să ne contactați. Persoană de contact Andreea Ingrid Drăgan, numărul de telefon +40 741 077 282

Întrebari frecvente pt tabere in limba germană, pentru elevi de clasa 0 – 4 în Iași

În cazul în care aveți întrebări legate de taberele în limba germană pentru elevi școală primară, clasele 0 – 4 din Iași, care nu sunt răspunse mai jos, vă rugăm să ne contactați. Persoană de contact Ilinca Purică, număr de telefon:  +40 742 542 972

Lista tuturor taberelor de limba germană

[fusion_events cat_slug=”” number_posts=”3″ columns=”3″ picture_size=”cover” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

Informează-te asupra programelor educaționale, la care au participat peste 2000 de tineri!

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu proiectele și activitățile pe care le organizăm!