0752 822 373 | contact@didacto.ro

Jocuri online copii – 10 recomandări de site-uri

Cuprins

O resursă care stă la dispoziția noastră când vine vorba de petrecerea timpului liber se regăsește în sutele de jocuri online  copii. Fie că cei mici au finalizat temele pentru acasă sau vorbim despre o zi ploioasă care ne ține departe de parcuri sau de contextul unei vacanțe prelungite, aceștia se pot instala în fața monitorului pentru a începe călătoria într-un joc dominat de o grafică impresionantă și o poveste bine construită. Cu măsură și având acordul părinților, bineînțeles, și predominant în cadrul unor activități având un scop educativ.

Cum ne dorim ce e mai bun pentru copiii noștri, ar trebui să acordăm o mai mare atenție site-urilor pe care aceștia le accesează. Nu de fiecare data personajele de poveste, culorile și imaginile clare dintr-un joc determină calitatea produsului sau mesajele educative ale acestuia, multe purtându-ne în capcana virușilor. De aceea, vă propunem 10 site-uri de jocuri online  copii, verificate, care cu siguranță vor conduce la acumularea de noi cunoștințe și la dispariția plictiselii instalate pe parcursul zilelor mai libere.

Iată aici câteva site-uri pentru copii:

Jocuri online pentru copii pe Cartoon Network

Jocuri online copii pe Cartoon Network

Îndrăgitele personaje de la televizor prind viață în jocurile de pe platforma online Cartoon Network. Ben 10, Fetițele Powerpuff, Tinerii Titani și mulți alții îi așteaptă pe cei mici la joacă, într-un cadru deja cunoscut din desenele animate, dar în care este rândul lor să își exprime creativitatea în ceea ce privește personajele și povestea din jurul acestora. Ben 10 îi așteaptă în echipa lui pe cei ce își doresc să salveze lumea în jocul World Rescue, iar Fetițele Powerpuff abia așteaptă să testeze abilitățile artistice ale jucătorilor în Creatorul de Caricaturi.

Boomerang

Jocuri online copii  pe Boomerang

Ne mutăm pe site-ul celor de la Boomerang, care și ei au adus poveștile din desene mai aproape de copii. La doar un click distanță, Tom și Jerry, Scooby-Doo, Mr. Bean, Bugs Bunny și alte personaje care ne-au făcut și nouă, celor mari, copilăria mai frumoasă, așteaptă parteneri de joacă. O noutate introdusă de acest site sunt testele. Nu, nu testele de la școală, ci teste hazlii care îți vor spune ce personaj ești sau care îți pun la încercare atenția. Vor fi găsite toate diferențele din cele două imagini cu Tom și Jerry?

Miniclip

Jocuri online copii pe Miniclip

Foarte posibil, acest site a marcat copilăria unor întregi generații de copii, născuți prin anii ’90. Organizarea de care dă dovadă platforma și în ziua de azi constituie un punct forte. Jocurile sunt împărțite în categorii (aventură, puzzle, multi-jucător, 3D, acțiune) și fiecare categorie este bogată în opțiuni de joc. Recomandăm cu încredere jocurile din categoria puzzle, întrucât acestea pun accent pe dezvoltarea atenției prin învățare și nu numai.

Friv

Jocuri online copii pe Friv

Al doilea site în care se ascundea în copilărie generația ’90 este Friv, un conglomerat de jocuri online pentru copii. De la păpuși, la curse cu mașini, atât fetele, cât și băieții au de unde să aleagă un joc care să le placă. Elementul de noutate regăsit pe acest site este secțiunea de Friv Daily în care sunt propuse puzzle-uri, teste, imagini și videoclipuri care se schimbă zilnic.

Webkinz

Jocuri online copii pe Webkinz

Pe acest site, pe lângă faptul că cei mici pot adopta un animăluț care trebuie îngrijit, aceștia pot merge împreună cu prietenii necuvântători în camere online unde se află jocuri. Fiecare joc aduce monede virtuale care vor fi folosite de către animăluț la magazinele din orașul Webkinz. Un fel de joc în joc sau în cascadă, acesta pregătește copiii care se gândesc să adopte un prieten necuvântător, punându-l față în față cu situațiile în care acesta trebuie hrănit sau chiar dus la veterinar.

Nat Geo Kids

Jocuri online copii pe Nat Geo Kids

Documentarele iau de această dată o altă întorsătură. Se vor descotorosi de latura plictisitoare și se îmbracă într-o aură atractivă, care îi vor pune pe copii față în față cu jocuri educative, fără ca aceștia să realizeze că învață. Faptul că documentarele acelea plictisitoare se pot transforma în jocuri online pentru copii reprezintă un super avantaj. Cunoștințele acumulate pot fi verificate prin teste, dar pot introduce și noțiuni noi care vor rămâne mai bine întipărite în minte datorită design-ului atractiv, colorat și bine structurat. Mai mult, acest site este o sursă excelentă de exersare a limbii engleze.

Educational Games for Kids

Jocuri online copii pe Educational Games for Kids

Rămânând în aceeași sferă a limbii engleze, care nu pare a mai constitui o piedică pentru copiii din ziua de azi, avem site-ul Educational Games for Kids. Folosind timpul petrecut în fața monitorului în cel mai util mod posibil, aceste jocuri pun accentul pe învățare interactivă, fiind structurate în funcție de vârstă (grădiniță / clasele 1-5) sau subiect (matematică, lectură, scris). În plus, acest site îi aduce pe copii în contact cu informatica și tehnologia prin exercițiile de codare.

Code Combat

Jocuri online copii pe Code Combat

Cum deja bine ne imaginăm un viitor dominat de programe și aplicații, tehnologie și roboți, cei mici pot pătrunde în această lume și descoperi tainele informaticii, încă de la o vârstă fragedă. Platforma Code Combat transpune informațiile din această zonă într-un joc care ia forma unei povești ce are mai multe capitole. Un fel de carte de informatică, doar că mult mai atractivă și care oferă posibilitatea de a pune în practică imediat materia parcursă. Spor la codat (sau jucat)!

Kiloo

Jocuri online copii pe Kiloo

Revenind strict la recreere, site-ul Kiloo cuprinde o serie de jocuri online pentru copii, care au și ei uneori parte de momente mai plictisitoare. Predomină jocurile de tip puzzle care îi vor ține pe aceștia ocupați mult timp, testându-le atenția, răbdarea și, de ce nu, spiritul creativ. De asemenea, într-o categorie separată sunt puse jocurile care au drept scop dezvoltarea unor compentențe deja existente sau descoperirea altora noi.

Learn English Kids

Jocuri online copii pe Learn English Kids

Concluzie

Nu în ultimul rând, o platformă care reunește jocurile care au drept scop testarea limbii engleze și familiarizarea cu aceasta este cea implementată de cei de la British Council. Learn English Kids pune la dispoziția copiilor jocuri de tipul Listen & Watch, Read & Write, Speak & Spell, Grammar etc., pe scurt, setul complet pentru o învățare rapidă și eficientă în ceea ce privește limba engleză, încă de la o vârstă destul de mică. Așadar, limba engleză se poate învăța și prin jocuri online pentru copii.

Iar dacă învățarea unei limbi străine este ceea ce cauți, îți recomandăm să parcurgi și selecția noastră pentru a învăța germană online gratuit, având la dispoziție 5 recomandări și resurse.

Dacă ești în căutare de jocuri online pentru copii, ai la dispoziție, așadar, o listă lungă de opțiuni pe care ți le propunem. De la jocuri de învățare, strategie, dezvoltare de anumite abilități sau pur și simplu de recreere, toate se regăsesc în cele 10 site-uri prezentate mai sus. Iar dacă ești interesat de și mai multe surse și resurse online educative pentru copii, te invităm să parcurgi și articolul despre Școala online – Top 10 site-uri unde copiii pot învăța online. Timpul petrecut în fața monitorului nu înseamnă de fiecare dată timp pierdut dacă este folosit în scop educativ, îmbinând distracția cu învățatul. Hai la joacă!

Tabere pentru copii

Tabere în limba română, germană și engelză