Școală online - site-uri unde poți învăța online

Școală online – site-uri unde poți învăța online

 

Cu toții asistăm la o dezvoltare extrem de accelerată a tehnologiei și a resurselor online. Dacă acum 20 de ani era imposibil să ne imaginăm o școală online, astăzi acest lucru este posibil și absolut normal. Multe școli utilizează diverse platforme pentru a ajuta copii să învețe mai ușor și mai interactiv materiile predate la școală. Pe lângă acestea, generația Z, adică cei care sunt născuți în anii 2000-2020, prezintă un interes sporit pentru tot ce ține de lumea tehnologiilor și totodată sunt curioși de tot ceea ce se întâmplă în jur. Pentru a le da răspuns la cât mai multe întrebări, profesori din toată lumea au creat diferite site-uri, unde oricine poate învăța și găsi răspunsuri la tot felul de întrebări.

Te-ai plictisit să stai în bancă și să asculți cum vorbește profesorul? Cum îți pare ideea de a sta acasă și de a învăța lucruri importante fără prea mult efort? Sună bine, nu? E posibil să ai o școală online la tine în buzunar? Sigur că da! Și ca să nu răscolești prea mult prin internet în căutarea celei mai bune platforme pentru a învăța, am făcut acest lucru pentru tine și am colectat o listă de 10 site-uri cele mai bune pentru a învăța fără să ieși din casă.

Școală online pe www.openstax.org

Este o inițiativă educațională non-profit creată în Universitatea Rice, care are ca scop oferirea de materiale educaționale de care orice elev ar avea nevoie, ca să aibă succes la școală. Aici găsești o mulțime de cărți în format PDF, care sunt absolut gratuite pentru toți și au o varietate largă de domenii, precum matematică, științe, istorie etc.

Școală online pe www.openculture.com/freeonlinecourses

Prin această platformă media și culturală ai acces la o mulțime de materiale utile, atât pentru școală, cât și pentru dezvoltarea ta personală. Aceasta oferă acces gratuit la cursuri, cărți electronice, cărți audio, precum și la diverse filme. Scopul principal al acestei platforme este de a centraliza cât mai multe materiale valoroase și de a oferi conținut de calitate pentru elevi, studenți sau chiar pentru adulții, care vor să-și lărgească orizontul de cunoaștere. Aici găsești resurse online din diverse domenii precum arte, istorie, biologie, chimie, astronomie, literatură, matematică etc.

Școală online pe www.khanacademy.org

Oferă diferite cursuri ce tratează diverse teme. Se poate spune că este ca o librărie imensă cu un conținut divers. Platforma este proiectată astfel încât fiecare elev poate învăța personalizat, în ritmul propriu. În această librărie se găsesc lecții și exerciții practice create de experți, care cuprind teme de matematică, științe și multe altele. Toate materialele sunt gratuite. Platforma are și o aplicație cu același nume, care conține aceleași materiale și este ca o școală online pe care o ai în buzunarul tău.

Școală online pe www.ed.ted.com

Este o platformă marca TED pentru tineri și profesori. Aici sunt puse la dispoziție o serie de lecții interactive, având ca scop educarea tinerei generații într-un mod inovativ și creativ. Pe această platformă profesorii pot să creeze propriile lecții pentru elevii curioși, astfel fiecare elev dezvoltând diferite abilități.

Școală online pe archive.org

Probabil cea mai mare arhivă electronică globală cu milioane de cărți, filme, muzică, site-uri web etc. Aici vei găsi materiale din orice domeniu, care te vor ajuta să te pregătești pentru școală și să înveți ceva nou. Toate resursele oferite de această platformă sunt gratuite și disponibile pentru oricine.

Școală online pe brightstorm.com

Are ca scop crearea unui mediu unde elevii din toată lumea ar putea învăța online de la cei mai buni profesori. Încă o școală online, pe care o ai mereu la îndemână. Pe această platformă cei mai buni profesori din lume și-au unit forțele pentru a o face cel mai bun loc de a învăța. Aici profesorii predau lecții de matematică, științe, engleză etc. Brightstorm ajută elevii să economisească timpul pentru a se bucura de alte lucruri.

Școală online pe mykoolio.com

Este o platformă acreditată de MEN, cu o varietate largă de lecții interactive de matematică și limbă română. Aici sunt materiale conform curriculei școlare din România pentru anul curent de studii. Este un mijloc de învățământ prin care elevii pot recapitula sau învăța materiile predate de către profesor la școală.

Școală online pe digitaledu.ro

Un site web care are drept scop susținerea activităților didactice cu ajutorul tehnologiei. Digitaledu este conceput cu ajutorul mai multor cadre didactice pentru a face învățarea mai plăcută. Toate materialele de pe acest site sunt adaptate la materiile școlare și pot fi utilizate liber, singura condiție fiind menționarea sursei.

Școală online pe golabz.eu

Reprezintă un laborator online, unde elevii pot lua ore de informatică. Scopul acestuia este de a facilita învățarea cu ajutorul tehnologiei, prin accentul asupra laboratoarelor online și a aplicațiilor. Go-Lab are cea mai mare colecție de laboratoare online și aplicații special concepute de profesori și experți.

Școală online pe space-awareness.org

Un site care te învață totul despre spațiu. Platforma a fost creată pentru a stimula interesul tinerei generații pentru astronomie, pentru a lărgi orizontul de cunoaștere al copiilor și să sădească ideea la nivel global a unui univers comun pentru toți. Proiectul informează copii și adulții despre cercetările în domeniul astronomiei. Este o platformă utilă pentru elevii care vor să-și aprofundeze cunoștințele despre spațiul cosmic.

Aceste platforme sunt destinate, atât pentru elevi sau profesori, cât și pentru părinții, care vor să se implice în felul cum studiază copii lor. Prin intermediul acestor site-uri, părinții își pot motiva copiii încă din vârsta preșcolară să fie dornici de a cunoaște și de a fi informați.

Uneori nici nu bănuim că în telefonul nostru sau în laptop se găsește o comoară întreagă de resurse electronice, inclusiv o școală online,  iar toate acestea ne pot ajuta să devenim mai informați. Tot ce trebuie să știi și ce vrei să afli e doar la un click distanță. Cu ajutorul site-urilor enumerate mai sus ai la îndemână toate cunoștințele adunate din întreaga lume, de la cei mai buni profesori. Aici te poți informa, poți parcurge lecții online pentru a recapitula ceea ce ai învățat azi la școală sau să înveți ceva ce îți stârnește interesul, și toate astea într-un mod mult mai plăcut, decât cel de a sta cuminte în bancă. Iar, deoarece dorim să venim și mai mult în sprijinul vostru pentru a face (și) școală online, vă recomandăm să parcurgeți și recomandările noastre pentru jocuri online pentru copii.

Timpul este mult prea puțin ca să-l pierzi pe lucruri plictisitoare sau nefolositoare. Fii liber să înveți online într-un timp scurt, dar eficient și interactiv!