0752 822 373 | contact@didacto.ro

Tabăra de antreprenoriat pentru copii – Top 10 argumente pentru participare

Cuprins

Tabăra de antreprenoriat pentru copii va ajuta copilul dumneavoastră să-și dezvolte abilități personale și profesionale. Abilități care îl vor ajuta nu doar la viitorul loc de muncă, dar și în crearea relațiilor sociale. În articolul de mai jos veți descoperi cu ce competențe va pleca copilul dumneavoastră de la tabăra de antreprenoriat pentru copii.

În ziua de astăzi, datorită vitezei foarte mari de schimbare a mediului înconjurător, tot mai mulți copii își doresc ca atunci când cresc mari să fie independenți. În schimb, noi părinții, deși dorim să le asigurăm copiilor tot ce este mai bun, avem o reținere în a le oferi independența mult dorită.

Ne este frică de pericolele din mediul înconjurător și ajungem să îi cocoloșim suficient de mult încât să îi facem dependenți de noi. Știm că alegerea cea mai bună este să le oferim spațiul de care ei au nevoie pentru a se dezvolta deoarece ne dorim foarte mult ca ei să devină oameni responsabili și independenți.

De foarte multe ori, când ne hotărâm în sfârșit să le oferim ceea ce au nevoie, întâmpinăm o nouă piedică, refuzul copilului. Mulți copii refuză să meargă într-o tabără de vară sau să facă orice activitate nouă, din teama de necunoscut.

Dacă acest lucru se întâmplă, noi ca părinti trebuie să știm cum să îi explicăm ce are el de câștigat dacă face noua activitate propusă de noi. Dacă și tu simți că copilul tău merită această oportunitate, citește acest articol. Noi am creat Tabăra de Antreprenoriat pentru a oferi copiilor șansa unei dezvoltări care să îi ducă spre independență.

Cu ajutorul acestui articol o să afli 10 moduri în care poți să îți încurajezi copilul să participe la tabăra de antreprenoriat pentru copii și din ce motiv este bine pentru el să facă acest lucru.

Tabăra de antreprenoriat pentru copii – Top 10 argumente pentru participare

Ți-ar plăcea să fie mai creativ?

 

Ți-ar plăcea să fie mai creativ?

În Tabăra de antreprenoriat pentru copii, el o să aibă parte de un exercițiu în care o să vină cu idei de afaceri, nume de afaceri și o să gândească exact toți pașii necesari pentru implementarea ideii lui. 

Copilul nu o să fie judecat pentru ideile lui oricât de nebunești ar părea la prima vedere. El o să fie încurajat să le testeze. O idee nu este bună sau rea până nu este pusă în practică.

Acest proces este benefic pentru copilul tău și o să îl ajute să fie creativ în orice situație.

Vrei să știe cum îi poate ajuta pe cei din jurul său?

Vrei să știe cum îi poate ajuta pe cei din jurul său?

În momentul în care copilul gândește un plan  de business el o să fie pus în situația în care o să realizeze că orice produs/ serviciu trebuie să ajute la rezolvarea unei nevoi.

Pentru a găsi o nevoie pe care să o poată rezolva,  prima data este necesar sa ii pese de cei din jurul său. 

Să fie atent la ei, să identifice ce nevoi au. După ce a identificat nevoia, el trebuie să creadă sincer că ideea lui îi ajută pe potențialii clienți.

De asemenea este necesar ca el să fie capabil să empatizeze cu clienții.

Trebuie să se pună în pielea lor pentru a-și putea imagina ce simt clienții în momentul în care utilizează produsul/ serviciul lui și cum acesta le schimbă viața.

Vrei să își convingă prietenii că ideea sa este cea mai bună?

Vrei să își convingă prietenii că ideea sa este cea mai bună?

Ca ideea lui de afacere să fie implementată de echipă fiecare copil va avea de susținut o prelegere despre subiectul ales.

În acest discurs o să fie un sistem de jurizare anunțat în prealabil.

Fiecare copil va trebui să învețe abilități de negociere și persuasiune, astfel încât juriul să fie convins de utilitatea afacerii propuse de copil.

Îți dorești să câștige primii săi bani?

În cadrul taberei de antreprenoriat pentru copii, el o să aibă ocazia să învețe cum se face un plan de business. Acesta o să îl ajute în formarea gândirii anteprenoriale. 

De asemenea, copilul este încurajat și susținut de echipa noastră ca să poată să pună în practică planul de business. Prin această modalitate el o să înregistreze primele venituri de pe urma muncii depuse.

Îți dorești să învețe cum poate să vândă?

Îți dorești să învețe cum poate să vândă?

După redactarea planului de afacere, copilul o să fie învățat cum se poate vinde produsul. Ce abilități are nevoie. Care este atitudinea pe care e nevoie să o implementeze.

Care sunt obiectivele care trebuiesc dezvoltate. Care este comportamentul consumatorului și ce valoare trebuie să ofere prin intermediul produsului său, pentru ca o persoană să fie dispusă să plătească prețul.

Vrei să fie liderul grupului său?

Vrei să fie liderul grupului său?

După ce planul de afaceri este făcut pentru ca el să fie implementat, copilul va trebui să formeze o echipă care o să îl ajute. El va fi cel care va gândi procesul și cel care va conduce prin puterea exemplului. Fiecare membru al echipei va primi o responsabilitate. 

Liderul grupului va fi cel care va superviza buna desfășurare a sarcinilor primite de membri și el va fi responsabil de rezultatul produs de membrii echipei.

Vrei să știe cum să rezolve probleme?

Vrei să știe cum să rezolve probleme?

În cadrul programului Tabăra de antreprenoriat pentru copii, el o să învețe prin intermediul diferitelor provocări pe care o să le întâmpine  în procesul de implementare a planului de afacere, care este procesul prin care se ajunge de la o problemă la găsirea celei mai bune soluții.

Acest lucru îl ajută pe copil ca, atunci când în viața lui apare o problemă, el să știe săo  rezolve singur fără a fi dependent de altcineva. Găsirea rezolvării oferă o stimă de sine crescută și îl ajută să creadă că este capabil să facă orice își propune.

Îți dorești ca copilul tău să formeze noi relații?

 

 

Îți dorești ca copilul tău să formeze noi relații?

În Tabăra de antreprenoriat pentru copii el are ocazia să cunoască copii din toate colțurile țării. Deoarece  ei au interese comune este ușor să își facă prieteni noi cu care poate să formeze relații pe viață.

Ei pot să mențină legătura și după ce părăsesc tabăra, se pot apropia și pot forma noi grupuri de prieteni.

Noi suntem media persoanelor cu care ne petrecem cel mai mult timp. Din acest motiv este important ca el să își petreacă timpul în compania persoanelor de calitate, de la care are ce învăța.

Din experiențele anterioare se poate observa că relațiile create în această tabără au dus la prietenii adevărate și chiar la parteneriate de business.

Îți dorești să poată lua o decizie rapid?

Vrei să poată vorbi mai bine în public?

Pentru ca planul de afacere să poată fi  pus în practică, este nevoie ca cel care l-a propus să susțină o prezentare în fața colegilor și să îi convingă prin argumente logice din ce motiv ideea lui va funcționa. Discursurile sunt analizate de facilitatori și se oferă feedback fiecărui copil. 

Cu ajutorul feedback-ului el va ști pe ce anume să pună accent în prezentarea următoare pentru a genera un impact mai puternic. De asemenea, pe tot parcursul taberei copiii sunt încurajați să vorbească liber, să își exprime ideile și opiniile despre tot ce se întâmplă în această tabără.

Îți dorești să poată lua o decizie rapid?

Îți dorești să poată lua o decizie rapid?

Tabăra de antreprenoriat pentru copii pune mare accent pe dezvoltarea copiilor. Cu toții știm că este mai bine să iei o decizie și să greșești decât să nu iei nicio decizie. Din acest motiv facilitatorii încurajează copiii să ia la fiecare pas decizii și să le implementeze.

Dacă rezultatul  nu este cel dorit inițial de copil, el este ajutat să înțeleagă care este învățătura din această lecție și cum poate să facă mai bine dată viitoare. Copiilor li se oferă șansa să ia decizii în mod repetat pentru a învăța procesul acesta.

Concluzii

Cele 10  argumente prezentate mai sus sunt doar unele care pot fi utilizate pentru a-ți convinge copilul să participe la Tabăra de antreprenoriat. Noi ți le-am prezentat pe  acestea deoarece știm că și tu  îți dorești ca el să fie aici.
Noi suntem siguri că tu ai înțeles din ce motiv această experiență este una benefică pentru copilul tău și credem că acum poți să îi explici și lui. Ne bucurăm că împreună putem să creștem următoarea generație de antreprenori din România și ne bucurăm și mai mult că ai decis să îți lași copilul în mâinile noastre.
Te asigurăm că o să facem tot ce ne stă în putință ca după această experiență copilul tău sa fie independent și să pună bazele noilor business-uri. 

Tabăra de antreprenoriat pentru copii nu este singura tabără organizată de Asociația Gutenberg. Organizăm tabere foarte diverse, astfel, copilul dumneavoastră are de unde să aleagă să facă ceva în favoarea sa. Alături de tabăra de antreprenoriat pentru copii, aveți posibilitatea să optați și pentru tabere de vară și tabere de germană mai diverse. Pentru a afla mai multe despre ele, vă recomandăm să vizitați site-urile TabaraDeVara.ro și TabaraDeGermana.ro pentru a afla mai multe detalii despre taberele organizate. Educația copilului dumneavoastră este prioritatea noastră.

Tabere pentru copii

Tabere în limba română, germană și engelză