Vă stăm la dispoziție la 0752TABERE (0752 822 373)|info@tabaradegermana.ro
Tabere scolare la munte si in natura2020-02-24T06:50:50+00:00

Tabere la munte, în limba germană, pentru elevi de clasele 5 – 8

Zona Munților Apuseni (Județul Cluj)

În zona Valea Prahovei

Tabere de germană pentru copii, elevi de clasele 0 – 8, în Cluj-Napoca

Nivel intermediari și avansați

Pentru elevi de clasele 5 – 8 (cu cazare) nivel intermediari și avansați

Oferim o serie de tabere pentru copii in Cluj, în limba germana. Taberele sunt organizate pentru elevi de clasele 0 – 8, sau cele cu cazare pentru copii de clasele 5 – 8 si structurate ca program pentru intermediari și avansați.

Programul și tematicile taberelor in limba germană în Cluj

Tematicile taberelor

Oferim 2 tipuri de tabere. Tabere focusate pe învățarea limbii germane pe care noi le numim “Sprachcamp” dedicate începătorilor(celor care abia încep să cunoască această limbă, până la un nivel lingvistic: A1 – A2), pe care le găsiți pe această pagină și tabere pentru intermediari și avansați cu tematici diferite pe care le găsiți aici (celor cu nivel lingvistic mediu sau avansat: B1 – B2 – C1). Datele la care vor avea loc cele 3 tabere dedicate începătorilor de anul acesta:

22 – 26 iunie – Tabăra de germană în Cluj. Click pentru înscriere

6 – 10 iulie – Tabăra de germană în Cluj. Click pentru înscriere

10 – 14 august – Tabăra de germană în Cluj. Click pentru înscriere

Mai oferim și o serie de tabere cu cazare pentru elevii de gimnaziu. Aici găsiți lista completă cu taberele în germană cu cazare.

Cum ne structurăm conținutul taberelor în germană?

Fiecare tabără are un plan didactic la baza căruia stau obiective de învățare definite de la început. Metodele și activitățile prin care va fi livrat conținutul taberelor vor fi adaptate la nivelele de vârstă și de limbă ale participanților ce se înscriu la fiecare tabără în parte. Elevii participanți își vor construi un vocabular propriu (text și /sau vizual) în care își vor nota cuvintele cheie. Acestea informații se vor consolida printr-o recapitulare în ultima zi. Părinții vor primi un document de verificare a celor învățate, adaptat și pentru cei care nu vorbesc limba germană. Obiectivul nostru este ca participanții să învețe și să exerseze limba germană cu plăcere! 🙂

Programul zilnic al taberelor

Fiecare dintre aceste tabere în Cluj se desfășoară de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-17:00, după următoarea structură:
08:30-9:00 Sosire 🚙
9:00-10:45 Activități 🎈
10:45-11:15 Pauză de gustare 🧁
11:15-13:00 Activități 🎈
13:00-14:00 Prânz 🥣
14:00-14:45 Activități 🎈
14:45-15:15 Pauză de gustare 🧁
15:15-17:00 Activități 🎈
17:00-17:30 Plecare 🚙

Costuri și reduceri

Taxa de participare este de 550 lei și include:

  • masa de prânz (fel I și fel II) și 2 gustări,
  • apă la discreție,
  • toate materialele necesare activităților și jocurilor din program,
  • minim o activitate de timp liber, adaptată la tematica taberei.

Participanții nu au nevoie de niciun material în plus față de cele oferite de organizatori. Masa va fi asigurată de către o firma de catering.
Confirmarea participării în tabără se face în baza achitării integrale a taxei de participare, înainte de începerea programului taberei la care se dorește participarea. Cu cât mai repede vă înscrieți, cu atât mai repede aveți un loc sigur rezervat.

Reduceri oferite

Pentru participarea la mai multe tabere în Cluj, precum și în cazul fraților se acordă reduceri, după cum urmează:
Pentru participarea la cel puțin 3 tabere, se va acorda o reducere de câte 100 de lei din taxa de participare a fiecărei tabere.
Pentru achiziționarea a cel puțin 2 tabere, se va acorda o reducere de câte 50 de lei din taxa de participare a fiecărei tabere.

De ce noi? De ce Taberele Gutenberg?

Avem experiență de peste 11 ani în a organiza astfel de proiecte educaționale pentru diferite grupuri de vârstă. Știm că orice experiență trebuie însoțită și un parcurs educațional, așadar, membri ai echipei s-au format la programe de specialitate în Germania și în România.
Trainerii principali ai taberelor dețin o acreditare de lucrător de tineret acordată de statul german: Juleica (de. Jugendleiter/in Card, ro. Card de coordonator de tineret).

Asociația Gutenberg care sprijină tinerii și îi trimite în Germania pentru acest program, deține în organizarea internă și un departament de formare. Astfel, programele pentru toate grupele de vârstă sunt dezvoltate în baza experienței acumulate, precum și prin consultarea experților externi în pedagogie și predarea limbii germane.

De ce să vă sprijiniți copilul să participe la tabere în limba germană?

Limba germană devine o limbă din ce în ce mai importantă în Uniunea Europeană, având peste 100-120 de milioane de vorbitori nativi, care vorbesc limba germană ca limbă maternă. Germana este socotită limbă maternă în 6 țări și este acceptată ca limba oficială a unei minorități naționale în 13 țări din lume. Economic vorbind, Germania ocupa tot locul 1 din Uniunea Europeană.

Sunt o sumedenie de beneficii în a vorbi limba germană, care este din același arbore lingvistic ca engleza, drept urmare destul de ușor de învățat (cel puțin din punctul de vedere al asemănărilor din vocabular).

Alte tabere oferite

Dacă sunteți interesați nu doar de tabere în Cluj, ci și în București sau în Iași. Dați click pe numele orașelor pentru a vedea toate taberele din aceste orașe.

De asemenea, pentru elevii claselor 5-8, oferim și tabere cu înnoptare, în zone de munte, pe care le puteți viziona aici.

Împărțirea participanților

Adaptăm conținutul fiecărei tabere în parte la vârsta participanților și la nivelul limbii vorbite de aceștia. Grupele le vom forma din copii de vârste cât mai apropiate, în vederea coagulării grupurilor și a legării prieteniilor, dar și pentru a putea adapta obiectivele de învățare și metodele pentru fiecare vârstă în parte. Aceste grupe nu vor depăși numărul de 15 copii pe grupă, de care vor avea grijă un trainer principal și 2 asistenți. Acest lucru înseamnă că vom avea câte o persoană dedicată pentru fiecare 5 copii.

Locația la care se vor desfășura Taberele de Germană în Cluj

Taberele care se desfășoară în perioada 3-22 august vor avea loc la Palatul Copiilor Cluj (str. Republicii, nr. 23).

[fusion_woo_shortcodes][product id=”3627″ sku=”100″ text=”Rezervă loc în tabără” ][/fusion_woo_shortcodes]
[fusion_woo_shortcodes][product id=”3627″ sku=”100″ text=”Rezervă loc în tabără” ][/fusion_woo_shortcodes]
[fusion_woo_shortcodes][product id=”3627″ sku=”100″ text=”Rezervă loc în tabără” ][/fusion_woo_shortcodes]

Tabere la munte

Tabara 1

Tabara 2

Tabara 3

Tabere la munte

Tabara 1

Tabara 2

Tabara 3

Tabere la munte

Tabere la munte pentru elevi de gimnaziu

Iubești muntele și activitățile în natură? Dar vrei și să îți îmbunătățești limba germană pe parcursul vacanței de vară? Îți recomandăm cel puțin o tabara de germana la munte.  Aceste tabere sunt organizate de către Asociatia Gutenberg într-un cadru montan în care se îmbine perfect învățarea cu relaxarea.

12-18 august – Tabără de limba germană – Vălenii de Munte (75 km față de București și 65 km față de Brașov) Județul Prahova

19-25 august – Tabără de limba germană – Vălenii de MunteJudețul Prahova

25-31 august – Tabără de teatru în limba germană pentru începători în Munții Apuseni, localitatea Moldovenești, județul Cluj.

1-7 septembrie – Tabără de educație politică pentru elevi intermediari și avansați în limba germana în Munții Apuseniîn localitatea Beliș, județul Cluj.

Taberele, in general, reprezintă o componenta esențială plină de provocari pentru orice elev aflat în perioada de autocunoaștere.

Astfel, vă punem la dispoziție patru tabere de limba germană pentru elevii din ciclul gimnazial, desfășurate la munte:

Tabere in limba germana

Tabara de germana la munte în Munții Apuseni

Tabăra în limba germană în Munții Apuseni pentru începători pe tematica teatru și improvizație

Această tabără este organizată în perioada 25-31 august în Munții Apuseni, localitatea Moldovenești, județul Cluj, la Pensiunea Poarta Apusenilor.

Activitățile pe tema teatrului au multiple beneficii în dezvoltarea copiilor. Printre acestea se numără:  îi ajută în îmbogățirea limbajului și a culturii generale, contribuie la depășirea emoțiilor și îi ajută să își depășească teama de a vorbi in public. De asemenea, astfel de activități ajută la dezvoltarea încrederii și a stimei de sine, dezvoltă capacitatea de autocontrol, atenția și concentrarea.

Exercițiile din cadrul atelierelor de actorie pun în valoare capacitatea de munca în echipă, capacitatea de a înțelege și observa partenerul și aduc un plus comunicării eficiente între colegi. Activitățile de improvizație vor ajuta participanții să interacționeze cu colegii. Copii participanți la tabără vor învăța să transmită mesaje clar și eficient și vor spori creativitatea și spontaneitatea. În plus, oferă un cadru bun pentru ca cei mici să învețe să își exprime emoțiile. Acestea sunt câteva din aptitudinile pe care ne dorim să le dobândească copiii la finalul acestei săptămâni.

Taxa este 1149 RON și include cazarea, 3 mese pe zi și materialele necesare. La cerere, se poate opta pentru transportul din Cluj Napoca, dus-întors, inclus în preț.

Pentru înscrieri și informații suplimentare despre tabără, vă rugăm să accesați acest link.

Tabara de germana la munte

Tabăra în limba germană în Munții Apuseni, pentru avansați pe tematica educației politice

Această tabără este organizată în perioada 1-7 septembrie, în Munții Apuseni, în localitatea Beliș, județul Cluj, la centrul din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Tinerii trebuie să se angajeze în mod activ ca cetățeni pentru dezvoltarea societății. De aceea, de la o vârstă fragedă, ei ar trebui să-și dezvolte gândirea critică, să învețe cum să facă un discurs și cum să construiască corect argumentele. Vrem să îi învățăm pe participanți cum funcționează societatea, curajul moral, judecata și dorința de a-și asuma responsabilitatea socială și politică. În plus, este un bun prilej de a afla ce sunt drepturile, libertățile și obligațiile unui cetățean.

Taxa de participare este 1149 RON și include în program: 6 nopți de cazare, 3 mese pe zi (mic dejun, prânz și cină), materiale pentru toate activitățile și transport la cerere (din Cluj-Napoca la locația de cazare).

Pentru înscrieri și informații suplimentare despre tabără, vă rugăm să accesați acest link.

Tabere in limba germana la munte - Gutenberg Bucuresti

Tabara de germana la munte în Valenii de Munte

Tabăra de limba germană organizată la Vălenii de Munte în două serii: 12-18 august și 19-25 august. Proiectul se bazează pe metodele educației nonformale ca principii de implementare. Tabăra de germană Gutenberg oferă două workshopuri pe zi (unul dimineața și unul după-amiaza) pe tot parcursul săptămânii, care se încheie cu prezentarea unui proiect, creat de grupele de participanți, coordonate de membrii Gutenberg!

Nivelul de germană este A2-B1 (începător-intermediar)

Pe lângă activitățile educaționale, pregătim atât jocuri în echipă, drumeții și concurs de talente, cât și petreceri cu dans, karaoke și un carnaval!

Prețul este de 1400 RON cu transportul inclus, 1250 RON fără transport, în care sunt incluse: cazarea pe 7 zile, 3 mese pe zi plus gustări între cursurile de limbă germană și toate materialele pentru toate activitățile. Transportul se va efectua din București până la locație, cu autocarul.

Pentru înscrieri sau mai multe detalii despre această tabara, dați click aici.

De ce tabere de limba germană?

Deoarece limba germană este cea mai vorbită limbă maternă din Uniunea Europeana. Deoarece limba germană nu mai este doar o tendință, ci poate deschide porți spre multe oportunități, spre multe domenii, căci a ști limba germană înseamnă oportunități de carieră. Limba germană este necesară sau recomandată pentru foarte multe programe școlare și universitare sprijinite de Germania.

De ce tabere la munte?

În primul rând, ca și elev, stai 9 luni pe an într-un mediu închis, departe de libertatea și frumusețea naturii. Din acest motiv, cea mai bună variantă de a evada din cotidian, este, cu siguranță o ieșire într-un cadru montan. În al doilea rând, activitățile din taberele la munte vor aduce aventură, provocare, oportunități pentru a lucra in echipă, încredere în forțele proprii, ieșirea din zona de confort, aptitudini pentru distribuirea timpului si resurselor avute la dispoziție, distracție. În al treilea rând, poți participa la drumeții, orientări cu busola, citirea unei hărți, căutarea de comori, activități de dezvoltare personala, elemente de prim ajutor, planificarea unei expediții, activități în echipă.

Cine organizează aceste tabere în germană?

Toate taberele și școlile de vară în limba germana sunt întreprinse de către tineri. Aceștia sunt membri ai Asociației Gutenberg și studenți la universități de top din România, cu profil german. În plus, sunt acreditați internațional ca traineri pentru tineret, prin deținerea unui card Juleica, obținut în urma unui program de formare în Germania. Mai multe informații despre beneficiile participării la aceste tabere găsiți aici.

Pentru frații mai mari, Gutenberg organizează Școala de Vară și Tabăra de Iarnă.

Așadar, indiferent de vârsta copilului, Asociația Gutenberg pune la dispoziție tabere pe diferite teme fascinante. Pentru a fi întotdeauna la curent cu activitățile desfășurate de noi și pentru a nu rata startul înscrierilor, vă invităm să ne urmăriți pagina de Facebook, Gutenberg Studentenverein.