Tabere la munte pentru elevi de gimnaziu

Iubești muntele și activitățile în natură? Dar vrei și să îți îmbunătățești limba germană pe parcursul vacanței de vară? Îți recomandăm cel puțin o tabara de germana la munte.  Aceste tabere sunt organizate de către Asociatia Gutenberg într-un cadru montan în care se îmbine perfect învățarea cu relaxarea.

12-18 august – Tabără de limba germană – Vălenii de Munte (75 km față de București și 65 km față de Brașov) Județul Prahova

19-25 august – Tabără de limba germană – Vălenii de MunteJudețul Prahova

25-31 august – Tabără de teatru în limba germană pentru începători în Munții Apuseni, localitatea Moldovenești, județul Cluj.

1-7 septembrie – Tabără de educație politică pentru elevi intermediari și avansați în limba germana în Munții Apuseniîn localitatea Beliș, județul Cluj.

Taberele, in general, reprezintă o componenta esențială plină de provocari pentru orice elev aflat în perioada de autocunoaștere.

Astfel, vă punem la dispoziție patru tabere de limba germană pentru elevii din ciclul gimnazial, desfășurate la munte:

Tabere in limba germana

Tabara de germana la munte în Munții Apuseni

Tabăra în limba germană în Munții Apuseni pentru începători pe tematica teatru și improvizație

Această tabără este organizată în perioada 25-31 august în Munții Apuseni, localitatea Moldovenești, județul Cluj, la Pensiunea Poarta Apusenilor.

Activitățile pe tema teatrului au multiple beneficii în dezvoltarea copiilor. Printre acestea se numără:  îi ajută în îmbogățirea limbajului și a culturii generale, contribuie la depășirea emoțiilor și îi ajută să își depășească teama de a vorbi in public. De asemenea, astfel de activități ajută la dezvoltarea încrederii și a stimei de sine, dezvoltă capacitatea de autocontrol, atenția și concentrarea.

Exercițiile din cadrul atelierelor de actorie pun în valoare capacitatea de munca în echipă, capacitatea de a înțelege și observa partenerul și aduc un plus comunicării eficiente între colegi. Activitățile de improvizație vor ajuta participanții să interacționeze cu colegii. Copii participanți la tabără vor învăța să transmită mesaje clar și eficient și vor spori creativitatea și spontaneitatea. În plus, oferă un cadru bun pentru ca cei mici să învețe să își exprime emoțiile. Acestea sunt câteva din aptitudinile pe care ne dorim să le dobândească copiii la finalul acestei săptămâni.

Taxa este 1149 RON și include cazarea, 3 mese pe zi și materialele necesare. La cerere, se poate opta pentru transportul din Cluj Napoca, dus-întors, inclus în preț.

Pentru înscrieri și informații suplimentare despre tabără, vă rugăm să accesați acest link.

Tabara de germana la munte

Tabăra în limba germană în Munții Apuseni, pentru avansați pe tematica educației politice

Această tabără este organizată în perioada 1-7 septembrie, în Munții Apuseni, în localitatea Beliș, județul Cluj, la centrul din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Tinerii trebuie să se angajeze în mod activ ca cetățeni pentru dezvoltarea societății. De aceea, de la o vârstă fragedă, ei ar trebui să-și dezvolte gândirea critică, să învețe cum să facă un discurs și cum să construiască corect argumentele. Vrem să îi învățăm pe participanți cum funcționează societatea, curajul moral, judecata și dorința de a-și asuma responsabilitatea socială și politică. În plus, este un bun prilej de a afla ce sunt drepturile, libertățile și obligațiile unui cetățean.

Taxa de participare este 1149 RON și include în program: 6 nopți de cazare, 3 mese pe zi (mic dejun, prânz și cină), materiale pentru toate activitățile și transport la cerere (din Cluj-Napoca la locația de cazare).

Pentru înscrieri și informații suplimentare despre tabără, vă rugăm să accesați acest link.

Tabere in limba germana la munte - Gutenberg Bucuresti

Tabara de germana la munte în Valenii de Munte

Tabăra de limba germană organizată la Vălenii de Munte în două serii: 12-18 august și 19-25 august. Proiectul se bazează pe metodele educației nonformale ca principii de implementare. Tabăra de germană Gutenberg oferă două workshopuri pe zi (unul dimineața și unul după-amiaza) pe tot parcursul săptămânii, care se încheie cu prezentarea unui proiect, creat de grupele de participanți, coordonate de membrii Gutenberg!

Nivelul de germană este A2-B1 (începător-intermediar)

Pe lângă activitățile educaționale, pregătim atât jocuri în echipă, drumeții și concurs de talente, cât și petreceri cu dans, karaoke și un carnaval!

Prețul este de 1400 RON cu transportul inclus, 1250 RON fără transport, în care sunt incluse: cazarea pe 7 zile, 3 mese pe zi plus gustări între cursurile de limbă germană și toate materialele pentru toate activitățile. Transportul se va efectua din București până la locație, cu autocarul.

Pentru înscrieri sau mai multe detalii despre această tabara, dați click aici.

De ce tabere de limba germană?

Deoarece limba germană este cea mai vorbită limbă maternă din Uniunea Europeana. Deoarece limba germană nu mai este doar o tendință, ci poate deschide porți spre multe oportunități, spre multe domenii, căci a ști limba germană înseamnă oportunități de carieră. Limba germană este necesară sau recomandată pentru foarte multe programe școlare și universitare sprijinite de Germania.

De ce tabere la munte?

În primul rând, ca și elev, stai 9 luni pe an într-un mediu închis, departe de libertatea și frumusețea naturii. Din acest motiv, cea mai bună variantă de a evada din cotidian, este, cu siguranță o ieșire într-un cadru montan. În al doilea rând, activitățile din taberele la munte vor aduce aventură, provocare, oportunități pentru a lucra in echipă, încredere în forțele proprii, ieșirea din zona de confort, aptitudini pentru distribuirea timpului si resurselor avute la dispoziție, distracție. În al treilea rând, poți participa la drumeții, orientări cu busola, citirea unei hărți, căutarea de comori, activități de dezvoltare personala, elemente de prim ajutor, planificarea unei expediții, activități în echipă.

Cine organizează aceste tabere în germană?

Toate taberele și școlile de vară în limba germana sunt întreprinse de către tineri. Aceștia sunt membri ai Asociației Gutenberg și studenți la universități de top din România, cu profil german. În plus, sunt acreditați internațional ca traineri pentru tineret, prin deținerea unui card Juleica, obținut în urma unui program de formare în Germania. Mai multe informații despre beneficiile participării la aceste tabere găsiți aici.

Pentru frații mai mari, Gutenberg organizează Școala de Vară și Tabăra de Iarnă.

Așadar, indiferent de vârsta copilului, Asociația Gutenberg pune la dispoziție tabere pe diferite teme fascinante. Pentru a fi întotdeauna la curent cu activitățile desfășurate de noi și pentru a nu rata startul înscrierilor, vă invităm să ne urmăriți pagina de Facebook, Gutenberg Studentenverein.