Termeni și condiții

Bine ai venit la Termeni și Condiții și Politica de Confidențialitate de la Tabăra de Vară!

În momentul în care beneficiezi de serviciile prestate de noi, Tabăra de Vară, ne pui la dispoziție o serie de informații despre tine. Noi îți mulțumim pentru acest lucru si dorim să-ți explicăm în mod clar și transparent ce se întâmplă cu datele dumneavoatră persoanele, cum le folosim și cum avem grijă de ele. Mai mult, veți afla care sunt drepturile dumneavoastră în ceea ce privește datele personale și cum legea vă protejează. 

Nota de informare pentru dumneavoatră este structurată astfel:

 1. Identificarea prestatorului de servicii
 2. Date de identificare
 3. Despre www.tabaradevara.ro
 4. Termeni și Condiții generale
 5. Termeni și Condiții pentru utilizatori
 6. Ce fel de date personale sunt colectate?
 7. Utilizarea cookie-urilor
 8. Scopul prelucrării datelor cu caracter personal
 9. Cui transmitem datele cu caracter personal?
 10. Drepturile persoanelor vizate
 11. Acord pentru prelucrarea datelor personale ale părinților
 12. Prelucrarea datelor personale în contextul GDPR
 13. Politica de anulare a serviciilor
 Identificarea prestatorului de servicii

Asociația Gutenberg – Organizația studenților vorbitori de limba germană (denumită în continuare Gutenberg sau Asociația Gutenberg) este o persoană juridică din România cu sediul social în mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj, înființată în anul 2010, activând de atunci în domeniul proiectelor educaționale în limba germană și nu numai, atât pentru copii cât și tineri.
De-a lungul anilor, s-a consolidat o comunitate de peste 33.000 copii și tineri, drept beneficiari ai proiectelor organizate, alături de care am crescut și am reușit să schimbăm mentalități în ceea ce privește sistemul educațional din România.

Date de identificare

Denumire: Asociația Gutenberg – Organizația studenților vorbitori de limba germană
Număr de ordine în registrul asociațiilor și fundațiilor: 10056/A/2010
CUI: 26955826
Adresa: str. Universității, nr. 7-9, 400091, mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj
Cont: RO47BTRL01301205W21279XX
Banca: Banca Transilvania

E-mail: info@tabaradegermana.ro

Despre www.TabaradeVara.ro

Site-ul oferă un serviciu e-commerce prin care clienții noștri pot achiziționa serviciile educaționale prestate de Asociația Gutenberg. Achiziționarea serviciilor se poate face prin plasarea unei comenzi exclusiv pe site (online) și plata acestora prin următoarele modalități: plata cu cardul direct pe site – în baza informațiilor de plată existente pe site sau transfer bancar – doar prin comunicarea în prealabil cu organizatorii. 
Mai multe despre echipa și experiența acesteia puteți citi pe pagina Despre noi.

TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE

Asociația Gutenberg își propune să protejeze cât mai mult dreptul la intimitate și la imagine al utilizatorilor site-ului. Ne propunem să vă oferim dumneavoastră, utilizatorilor site-ului, o experiență online sigură și în acest sens depunem toate eforturile pentru a ne asigura că informațiile pe care dumneavoastră le introduceți în baza noastră de date sunt protejate.

Conținutul și designul existent pe site sau transmis către dumneavoastră prin e-mail sau furnizat către dumneavoastră în orice altă modalitate aparțin Asociația Gutenberg (denumită în continuare ”Gutenberg” sau ”Asociația Gutenberg”) și colaboratorilor săi – acolo unde acest lucru este specificat expres sau nu este specificat un alt autor. Nu puteți utiliza, reproduce sau permite nimănui să utilizeze sau să reproducă materialele fără a deține o permisiune scrisă din partea Gutenberg sau a colaboratorilor săi, care dețin dreptul de proprietate intelectuală.

Dacă folosiți serviciile, funcționalitățile sau informațiile oferite de Gutenberg, acest lucru va fi echivalent cu acceptarea de către dumneavoastră a termenilor și condițiilor de pe această pagină; dumneavoastră vă dați acordul cu privire la confidențialitatea și politica securității datelor personale, a modului în care sunt prelucrate datele cu caracter personal care vă pot identifica când utilizați site-ul www.tabaradevara.ro.

Acest aspect se referă și la datele persoanelor juridice, partenere sau nu, care utilizează site-ul www.tabaradevara.ro

Gutenberg nu garantează acuratețea, corectitudinea sau caracterul actual al informațiilor sau serviciilor furnizate de www.tabaradevara.ro  De asemenea, Gutenberg nu garantează faptul că sistemele informatice sau programele folosite de Asociația Gutenberg și colaboratorii săi pentru afișarea sau transmiterea informației pe www.tabaradevara.ro  precum și prin terțe părți și utilizatori ai site-ului sau în orice altă formă nu conțin viruși sau alte secvențe distructive de cod sau alte proprietăți distructive.

Prin utilizarea site-ului, sunteți de acord să exonerați de răspundere Gutenberg pentru orice acțiuni judiciare sau extrajudiciare și să acoperiți cheltuielile de judecată și orice alte cheltuieli care ar putea să apară ca urmare a încălcării de către dumneavoastră a clauzelor prezentului regulament.

Gutenberg sau furnizorii de informații către serverul nostru nu pot fi trași la răspundere pentru întârzieri sau erori în conținutul furnizat, rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința noastră. Exonerarea include erori de funcționare a echipamentului tehnic etc. 

În cazul unor nelămuriri cu privire la politica de confidențialitate, ne puteți contacta pe e-mailul info@tabaradegermana.ro

Acești termeni și condiții se pot modifica ocazional, fără notificarea în prealabil a tuturor utilizatorilor. Vă rugăm să verificați periodic această rubrică pentru a fi la curent cu toate modificările Termenilor și Condițiilor site-ului www.tabaradevara.ro.

Vom prezenta în continuare Politica de Confidențialitate și Termenii și Condițiile de utilizare ale site-ului.

TERMENI ȘI CONDIȚII PENTRU UTILIZATORI

Orice activitate de accesare și utilizare a site-ului, presupune luarea la cunoștință și acceptarea prezentului regulament de Termeni și Condiții ale site-ului; acest lucru este echivalent cu consimțământul dumneavoastră expres că acceptați și veți respecta integral prezentul regulament și orice document adițional la care acesta face referire.

Ce fel de date personale sunt colectate?

Prin introducerea datelor și informațiilor personale de către utilizator, acesta își exprimă clar consimțământul pentru colectarea automată a acestor date automat de către site-ul nostru și introduce în baza de date Gutenberg.

Prin înscrierea prin intermediul formularelor online disponibile pe site și participarea la proiectele organizate se colectează următoarele date personale:

Date de identificare: nume complet părinte, nume complet participant, adresa de e-mail, număr de telefon, domiciliul, data nașterii, nivelul lingvistic, precum și alte informații specifice fiecărui proiect pentru care utilizatorul dorește să aplice.

Date de contact: adresa de facturare,  adresa de e-mail, numărul de telefon

Date financiare: informațiile privind plățile sau pe cele privind cardul/contul bancar, informații despre achiziții

Date de tranzacționare: detalii privind plățile de la și către tine și alte detalii privind produsele și serviciile pe care le-ai achiziționat de la noi

Date tehnice: adresa de IP (internet protocol), datele de login, tipul de browser și versiunea, setările privind locație și fusul orar, plug-inurile de browser și versiunile acestora, sistemul de operare, platforma de operare și alte tehnologii de pe dispozitivele pe care le folosești pentru a accesa acest site

Date de profil: username, parolă, comenzile făcute de tine, interesele și preferințele tale, feedbackul oferit, răspunsurile oferite la sondaje

Date de utilizare: informații despre cum utilizezi site-ul nostru, produsele și serviciile 

Date de marketing & comunicare: preferințele tale de a primi materiale de marketing din partea noastră și din partea terțelor noastre părți și metodele preferate de comunicare

De exemplu, datele dumneavoastră personale ajung la noi prin intermediul următoarelor dumneavoastră acțiuni:

 • te abonezi la newsletter;
 • ne trimiți un mesaj privat prin intermediul rețelelor sociale;
 • ne trimiți un e-mail;
 • lași un comentariu pe rețelele sociale ale Platformei sau pe platformele de distribuire a podcastului;
 • ne dai tag în postări / poze pe rețelele sociale;
 • distribui conținutul nostru etc.

Aceste date vor fi stocate în baza de date Gutenberg și vor fi ulterior utilizate în scopuri publicitare, respectiv informative, pentru viitoare proiecte de interes pentru vorbitori de limba germană, din cadrul Gutenberg, conform profilului și preferințelor exprimate de utilizator.

Furnizarea către noi a datelor dumneavoastră personale îți oferă acces la anumite funcționalități sau servicii ale platformei. De exemplu, atunci când vei dori să ne contactezi prin intermediul formularului de contact ne rezervăm dreptul de a nu vă răspunde dacă nu vă veți indica numele, adresa de mail și numărul de telefon, deoarece trebuie să știm cu cine urmează să discutăm.

Dacă aveți orice întrebare referitoare la utilizarea datelor personale, acestea pot fi adresate la adresa de mail info@tabaradegermana.ro

De asemenea, dacă aveți nelămuriri, observații sau reclamații legat de prelucrarea datelor dumneavoastră personale, vă rugăm să ne scrieți la adresa de mail info@tabaradegermana.ro

Potrivit legislației, în relație cu tine suntem un operator de date cu caracter personal. Astfel, în această calitate, avem și obligația de a te informa cu privire la modul de prelucrare a datelor personale. De regulă, datele dumneavoastră personale, sunt folosite de către noi în următoarele situații:

 • pentru a-ți răspunde la întrebări
 • cu scopul de a încheia un contract între noi și dumneavoastră
 • pentru a oferi și îmbunătăți serviciil și produsele pe care le comercializăm
 • cu scopul de a diagnostica și remedia problemele tehnice, precum și pentru a evita un atac cibernetic
 • pentru a-ți verifica identitatea (de exemplu, atunci când revii pe site și ești deja conectat)
 • cu scopul de a personaliza experiența dumneavoastră pe site-ul nostru
 • pentru a-ți trimite mesaje automate despre serviciile, produsele și promoțiile pe care le avem
 • pentru a răspunde sau publica un comentariu pe care l-ai trimis către noi pe rețelele de socializare sau prin intermediul blogului
 • pentru compilarea recenziilor clienților
 • pentru a ne ocupa de orice reclamație, plângere sau orice sugestie pe care ne-o trimiteți
 • cu scopul de îți oferi acces la serviciile și produsele noastre
 • cu scopul de a-ți oferi posibilitatea de a împărtăși conținutul de pe platformă folosind Facebook, Instagram, Whatsapp, SMS sau mail.
Important de reținut este faptul că dacă nu dorești să ne furnizezi aceste date, nu vei putea finaliza înregistrarea pe site, astfel, nici să achiziționezi serviciile pe care le dorești de la noi. 
 

Utilizarea cookie-urilor

Majoritatea site-urilor web utilizează cookie-urile, deoarece acestea conduc la îmbunătățirea navigării pe site și pentru a oferi utilizatorilor conținut individualizat și potrivit propriilor preferințe. Cookie-urile sunt fișiere care stochează informații despre comportamentul dumneavoastră în cadrul unui site. Cu ajutorul cookie-urilor se pot identifica, spre exemplu, adresa IP, locația geografică, sistemul de operare, tipul browserului, ce pagini ați vizitat și care a fost durata vizitei.

Fișierele cookie sunt singurele fișiere pe care noi le putem accesa în calculatorul / telefonul dumneavoastră. Indiferent de tipul de date personale colectate acestea sunt securizate și prelucrate conform normelor legale. Cookie-urile plasate pe site-ul nostru sunt utilizate pentru a urmări numărul și tipul de vizite pe site și paginile acestuia. Astfel, avem posibilitatea de a determina ce părți ale site-ului funcționează bine și care necesită îmbunătățiri. De asemenea, colectarea de statistici privind numărul de utilizatori și modul lor de utilizare a site-ului crește viteza și eficiența paginilor site-ului.

Scopul prelucrării datelor cu caracter personal

Site-ul utilizează informațiile strânse, indiferent dacă sunt date personale, demografice, colective sau tehnice, în scopul de a administra înregistrarea conturilor dumneavoastră, de a soluționa întrebările dumneavoastră, de a îmbunătăți site-ul și funcționalitățile acestuia, de a consulta utilizatorii în vederea creșterii calității serviciilor oferite.

Prin utilizarea site-ului, precum și prin înscrierea directă la proiecte Gutenberg, vă dați acordul asupra prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal pentru a fi informați prin e-mail sau alte forme de comunicare asupra actualizării site-ului, noilor oportunități oferite de Gutenberg și asupra informațiilor adiționale care sunt în interesul dumneavoastră, precum și asupra newsletterelor de confirmare a participării sau alte informații utile. Datele cu caracter personal sunt prelucrate pentru prestarea serviciilor oferite de noi.

De asemenea, prelucrăm datele personale pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor pe care am dori să le oferim clienților noștri. Utilizarea datelor cu caracter personal de către Gutenberg este în conformitate cu reglementările legale în vigoare în legătură cu protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Aveți asigurată toată transparența noastră în prelucrarea datelor cu caracter personal. Veți fi anunțat/ă în prealabil atunci când datele personale urmează să fie transferate unei părți terțe pentru a finaliza expedierea serviciului solicitat. Protejarea datelor personale este prioritară pentru noi.

Cui transmitem datele cu caracter personal?

Gutenberg nu va transmite către terțe părți informațiile dumneavoastră cu caracter personal. Acest lucru se întâmplă doar în cazuri speciale, precum:

 • Dacă este necesară transmiterea unor informații în vederea prestării serviciilor solicitate de dumneavoastră prin utilizarea site-ului Gutenberg și a funcționalităților acestora,
 • Cu acordul dumneavoastră,
 • În cazul în care informația este necesară partenerilor site-ului Gutenberg pentru îmbunătățirea serviciilor oferite; partenerii Gutenberg au dreptul de a utiliza datele cu caracter personal furnizate direct de site doar în măsura în care este necesară asistența lor și doar cu acordul în scris al Gutenberg,
 • În cazul în care activitățile dumneavoastră contravin termenilor și condițiilor elaborate în prezentul regulament al site-ului Gutenberg,
 • În cazul în care este necesară transmiterea de informații cu caracter personal autorităților sau instituțiilor publice, conform prevederilor legale, în cazurile în care:
 • Acest lucru este prevăzut într-o dispoziție,
 • Protejează drepturile site-ului Gutenberg sau ale partenerilor afiliați,
 • Previne o infracțiune sau protejează siguranța națională,
 • Protejează siguranța individului sau siguranța publică; în cazul în care activitățile dumneavoastră contravin Termenilor și Condițiilor elaborate de către prezentul regulament al site-ului Gutenberg sau a instrucțiunilor pentru utilizarea anumitor servicii.

Drepturile persoanelor vizate

Regulamentul general privind protecția datelor prevede o protejare performantă a datelor personale, precum și un set de drepturi de care pot beneficia persoanele fizice vizate. Utilizatorul poate primi orice clarificare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Drepturile persoanelor fizice vizate, menționate în Regulamentul nr. 679 din 27 aprilie 2016, privind protecţia persoanelor fizice în
ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, sunt:

 1. Dreptul de a fi informat – persoana fizică vizată trebuie să fie informată cu privire la ce date personale sunt colectate și cu ce scop,
 2. Dreptul de acces la date – persoana vizată are dreptul de a solicita accesul la datele personale colectate pentru a vedea dacă prelucrarea acestora este justificată,
 3. Portabilitatea datelor –  persoana vizată are dreptul de a cere transferarea datelor personale între operatori,
 4. Dreptul de a fi uitat – persoana vizată are dreptul de a fi uitată în cazul în care prelucrarea datelor nu mai este justificată sau prin retragerea consimțământului,
 5. Dreptul de a face opoziție – persoana fizică vizată are dreptul de a aduce critică prelucrării datelor cu caracter personal sau are dreptul de a se opune anumitor tipuri de prelucrări,
 6. Dreptul de a rectifica datele – persoana vizată are dreptul de a solicita rectificarea datelor în cazul în care acestea sunt procesate greșit,
 7. Dreptul de restricționare a prelucrărilor – persoana fizică vizată are dreptul de a cere restricționarea datelor cu caracter personal folosite sau transferarea acestora,
 8. Dreptul de a se opune la profilări – Persoana vizata are dreptul de a nu face obiectul unei decizii de profilare atunci când aceasta se bazează pe prelucrarea automată.

Garanţiile care însoţesc dezvăluirea datelor către terţi presupun consimţământul persoanei vizate, acesta fiind dat automat în momentul în care persoana vizată împărtășește informații cu caracter personal prin utilizarea site-ului Gutenberg și a funcționalităților acestora. În cazul în care persoana vizată are obiecții sau întrebări cu privire la modul în care îi sunt prelucrate datele cu caracter personal, aceasta trebuie să înștiințeze în scris operatorul, utilizând adresa de mail info@tabaradegermana.ro.

În cazul în care identifici o problemă în prelucrarea datelor personale sau dorești să vă exercitați drepturile menționate mai sus, atunci vă rugăm să ne trimiteți mai întâi o cerere la adresa info@tabaradegermana.ro.

De asemenea, poți depune o plângere la Autoritatea de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal. Pentru România, datele de contact le găsiți mai jos:

Nume: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212

Email: anspdcp@dataprotection.ro

Acord pentru prelucrarea datelor personale ale participanților

În vederea participării la fiecare activitate sau proiect organizat în cadrul Comunității Gutenberg, participanții sunt informați complet cu privire la utilizarea datelor lor personale, în baza informațiilor necesare pentru asigurarea cu succes a participării lor.

Datele personale necesare participării la proiecte se completează în formularele de participare dedicate fiecărui proiect sau inițiative, alături de acordul ferm pentru prelucrarea datelor personale de către Asociația Gutenberg – Organizația Studenților Vorbitori de Limba Germană, în calitate de organizator și operator de date.

Toate aspectele și principiile despre prelucrarea datelor personale ale participanților se regăsesc mai jos.

Prelucrarea datelor personale în contextul GDPR

Începând cu data de 25.05.2018, a intrat în vigoare Regulamentul (UE) nr.2016/679 din data de 27.04.2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (prescurtat GDPR), care reglementează folosirea datelor cu caracter personal pentru persoanele fizice.

Asociația Gutenberg – Organizația Studenților Vorbitori de Limba Germană are obligația de a administra în condiții de siguranță, și numai pentru scopurile specificate explicit de către dumneavoastră, datele personale pe care le furnizați despre dumneavoastră, respectiv despre un membru al familiei dumneavoastră (minor, dacă este cazul), participant în cadrul proiectelor Gutenberg, respectiv în cadrul proiectelor organizate de Tabăra de Vară.

Datele dumneavoastră sunt confidențiale și pot fi folosite numai în scopuri de informare și promovare, pe viitor, asupra detaliilor proiectului la care s-au înscris, precum și cu privire la alte inițiative ale Asociației Gutenberg și ale Comunității extinse Gutenberg.

Conform Regulamentului (UE) nr.2016/679, beneficiați de: dreptul la informare, dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la ștergerea datelor, dreptul la restricționarea prelucrării, dreptul la opoziție, dreptul de a vă adresa justiției. Aveți dreptul de a solicita oricând, în scris, retragerea acordului dat prin completarea formularului de înscriere / participare la un proiect Gutenberg. Refuzul dumneavoastră de a completa și răspunde ferm bifând cu X la secțiunea dedicată acordului de prelucrare a datelor personale din formularul de înscriere / participare la un proiect Gutenberg, care ne autorizează să prelucrăm datele dumneavoastră, determină faptul că nu vă mai putem contacta și nu vă mai putem trimite în niciun fel de materiale şi informări legate de proiectul în discuție, respectiv de oportunităţile oferite de inițiativele și proiectele Asociației Gutenberg.

Retragerea ulterioară a acordului nu afectează legalitatea folosirii datelor personale efectuate în baza prezentului acord pentru prezentul proiect / inițiativă Gutenberg, înainte de retragerea acestuia. Retragerea acordului trebuie făcută în scris, printr-o solicitare transmisă pe adresa de e-mail info@tabaradegermana.ro.

Astfel, bifarea căsuței de TERMENI ȘI CONDIȚII în momentul plasării unei comenzi, conferă acordul pentru prelucrarea datelor personale ale participantului în cadrul proiectului marca Tabăra de Vară, proiect al Asociației Gutenberg – Organizația Studenților Vorbitori de Limba Germană, precum și entităților extinse din comunitatea acesteia, pentru următoarele aspecte și scopuri:

 • monitorizarea participării la proiect, sub forma unei liste de înscriși / liste de prezență – inclusiv transmiterea acesteia către membri ai echipei de organizare, traineri, finanțatori și parteneri strategici ai proiectului – cu scopul de a confirma prezența și participarea activă la proiect;
 • primirea de apeluri telefonice și e-mailuri – informații generale şi specifice;
 • informarea și promovarea proiectelor similare;
 • înregistrarea, editarea și publicarea de materiale video şi foto în cadrul activităților desfășurate;
 • publicarea materialelor realizate de-a lungul desfășurării activităților din cadrul proiectului, pe canalele de comunicare ale entităților din comunitatea Gutenberg. 

POLITICA DE ANULARE A SERVICIILOR

Condițiile în care se poate cere anularea serviciului achitat și implicit returnarea parțială sau totală a sumei achitate, sunt prezentate în continuare.

Dacă din motive obiective se dorește anularea participării la una sau mai multe dintre activitățile pentru care s-a achitat taxa de participare, persoana care a făcut înscrierea trebuie să înștiințeze cât mai din timp organizatorii (Asociația Gutenberg) în scris, la adresa de mail info@tabaradegermana.ro. Prin activități înțelegem orice curs online sau offline, atelier online sau offline, tabără de zi sau tabără cu cazare sau orice alte activități educaționale organizate sub egida Asociației Gutenberg, comunicate și promovate prin tabaradevara.ro.

În funcție de rapiditatea și comunicarea cât mai din timp a renunțării la participarea la activități, organizatorii își rezervă dreptul de a returna parțial, total sau deloc taxa de participare, luând în calcul următorii factori: timpul rămas până la ziua de începere a activității pentru care s-a făcut plata, motivele retragerii din activitate, costurile sau demersurile deja efectuate pentru organizarea activității.

Nu se restituie taxa de participare la activități, dacă participantul se retrage cu mai puțin de 7 zile (inclusiv) înainte de ziua de începere a activității la care participantul a fost înscris, respectiv nu se restituie taxa de participare după ce activitatea / programul la care s-a făcut înscrierea este deja în desfășurare. Se restituie 50% din taxă dacă participantul se retrage cu între 8-14 de zile (inclusiv) înaintea zilei începerii activității sau 75% din taxă dacă participantul se retrage cu mai mult de 15 de zile (inclusiv) înaintea ziua începerii activității.

Dacă însă motivul pentru care se dorește anularea taxei de participare face parte dintre următoarele categorii, organizatorii pot restitui până la 100% din taxa de participare achitată: forță majoră (evenimente externe, imprevizibile, absolut invincibile şi inevitabile – ex. calamități naturale, epidemii), probleme majore de sănătate (avizate de către un medic autorizat) sau evenimente de familie imprevizibil.

Periodic este posibil să actualizăm Politica de Confidențialitate, precum și Termenii și Condițiile de utilizare a platformei si serviciilor și produselor pe care vi le punem la dispoziție. Astfel, vă rugăm să citiți ocazional această notă pentru a fi informat la timp cu ultimele versiuni.