0752 822 373 | contact@didacto.ro

Top 10 site-uri cu povești de adormit copiii

Cuprins

Marele avantaj al poveștilor, este de a da copiilor puterea de a crea, de a construi lumi fantastice și personaje magice, așa cum le văd ei. 

Pentru că poveștile citite copiilor înainte de culcare au numeroase beneficii, este datoria noastră de părinți să le stimulăm celor mici dragostea pentru lectură. În acest articol îți vom prezenta câteva din aceste beneficii și îți vom pune la dispoziție cele mai bune 10 site-uri cu povești de adormit copiii.

Beneficiile poveştilor de adormit copiii:

  1. Dezvoltarea limbajului – copiii învaţă să se exprime mult mai repede dacă te aud pe tine vorbind
  2. Dezvoltarea imaginației – poveştile stimulează imaginaţia iar copiii îşi dezvoltă ideile cu mai mare uşurinţă. O imaginaţie bogată îţi ajută micuţul să îşi dezvolte şi creativitatea pe viitor.
  3. Dezvoltarea cognitivă – limbajul copilului se îmbunătăţeşte în mod semnificativ, iar capacitatea de memorare creşte, ceea ce face ca cel mic să poată acumula informaţii mult mai rapid.
  4. Îmbunătățirea abilității de a comunica – copiii sunt atenți la felul în care citim (tonalitate, inflexiuni ale vocii, pauze), dar și la felul în care personajele interacționează.
  5. Dezvoltarea gândirii logice – prin ascultarea de povești de adormit copiii, aceștia învață despre concepte abstracte, despre relația cauza-efect și vor cunoaște diferența dintre bine și rău.

Încearcă să îţi aduci copilul în punctul de a descoperi lumea minunată a lecturii şi stimulează-i educaţia.

Dacă ești în căutare de cele mai bune povești de adormit copiii, noi îți vom pune la dispoziție o lista cu cele mai bune 10 site-uri cu povești ideale pentru cei mici. Aici vei găsi povești clasice, basme, legende, dar și povești audio sau ecranizate.

Top 10 site-uri cu povești de adormit copiii

povești-pentru-copii.com

Povesti-pentru-copii.com

Acest site îţi pune la dispoziție o colecție de povești de adormit copiii care mulțumește nevoile fiecărui copil, părinte, bunic sau educator. Gama variată de creații literare include: povești cu zâne, împărați, prințese, întâmplări supranaturale, povești audio, povești ecranizate, dar și istorisiri clasice pentru toate gusturile.
În plus, pe acest site, vei putea alege poveștile, în funcție de autorul preferat.

povești-ro.weebly.com

 

Povesti-RO.Weebly.com

Dacă vrei ca micuțul tău să intre într-o lume fantastică a celor mai vestite personaje din basmele clasice sau lumea animalelor năstrușnice, acesta este locul ideal de a-i oferi aceste experiențe. Bucură-te cu peste 220 de basme și povești de adormit copiii scrise de cei mai cunoscuți autori ai timpurilor.

copilul.ro

Copilul.ro

Este unul dintre cele mai complexe site-uri pentru mămici, având în componentă sfaturi utile, materiale educative, informații despre sarcina, naștere, copii, mămici și nu în ultimul rând, cele mai frumoase și interesante povești de adormit copiii.
Aici vei putea găsi resursele de care are nevoie prichindelul tău, pentru a-și putea dezvolta imaginația, memoria și limbajul. Încânta-le celor mici copilăria cu numeroase ghicitori, poezii, cântecele și proverbe.

 

AniDeScoala.ro

AniDeScoala.ro

AniSeScoala.ro este o platforma educațională pentru copii, părinți și profesori. Prin acest site, poți participa la dezvoltarea copilului tău prin parcurgerea următoarelor secțiuni: jocuri, ajutor la teme, secțiunea de parenting, materiale școlare educative pentru copii de diferite vârste și categoria cea mai distractivă, “pentru copii”. Această categorie cuprinde bineînțeles nemaipomenitele povești de adormit copiii care povestesc de zâne, împărați și personaje memorabile ale copilăriei, poezii, sfaturi utile și rubrica interesantă “știați că…”.

QBebe.ro

QBebe îți pune la dispoziție o selecție de cele mai magice povești de adormit copiii doar printr-un singur click. Ajută-l pe micuțul tău să se bucure de aventuri alături de personaje curajoase și să descopere cele mai creative istorisiri cu soldăței, zâne magice, castele de gheață, căsuțe fermecate și întâmplări memorabile ale personajelor.

povesticopii.com

PovestiCopii.com

Dacă timpul tău este limitat, vii târziu de la serviciu, iar treburile casnice se aglomerează, noi am găsit pentru ține soluția: un site cu povești de adormit copiii audio. PovestiCopii.com este o colecție de povești audio în format MP3. Persoanele care au copilărit în anii ’90 și știu de existența poveștilor din acea vreme, au ocazia să își încânte copiii cu această colecție de istorisiri celebre.

povestilecristinei.ro

PovestileCristinei.ro

Dacă îți dorești o lume imaginară mai colorată și mai puțin violentă pentru copilul tău, apelează la Poveștile Cristinei. Acest site s-a înființat din dragoste pentru copii și creație. Cristina și Alex sunt părinții care au ajuns să scrie povești minunate de adormit copiii.
Cu ce se diferențiază acest site pentru copii de celelalte? Prin faptul că acesta conține ilustrații unice, realizate special pentru fiecare istorisire în parte. Dacă ești prea obosită și totuși vrei să îți încânți copilul cu povești de adormit copiii, poți apela oricând și la varianta audio, cu poveşti citite de oameni cu voci calde și minunate, ideale pentru pregătirea somnului.

piticipenet.ro

PiticiPeNet.ro

Pitici pe net este un site care îți pune la dispoziție jocuri interactive, rebusuri educative, puzzle-uri, planşete de colorat, poezii, cântece și o frumoasă colecție cu povești de adormit copiii minunate pentru copilul tău. Învață să le stimulezi interesul celor mici prin toate aceste activități educative.

mybuni.com

MyBuni.com

Dacă optezi pentru istorisiri audio, pe MyBuni.com găsești cele mai cunoscute povești și basme scrise de autori cunoscuți. Pe MyBuni.com, copilul tău poate parcurge diferite secțiuni cu activități interactive, precum diferite jocuri care contribuie la dezvoltarea memoriei, figurine de colorat, cântecele sau colinde. Există materiale educative și pentru copiii cu vârsta peste 6 ani, cum ar fi creații literare, matematică și jocuri.

cutiutafermecata.ro

CutiutaFermecata.ro

Cauți pentru copilul tău activități educative care să îi ocupe timpul atunci când vine de la grădiniță? Atunci Cutiuța Fermecată este site-ul perfect. Oferă-i micuțului tău o distracție pe cinste cu cele mai grozave cântece, secțiuni de karaoke și negative, iar pentru seară, încântă-l cu minunatele povești audio sau de citit.

Sperăm că acest top 10 site-uri cu poveşti şi materiale educative, te va ajuta să îţi petreci timpul mult dorit cu copilul tău. Ca părinte, nu uita de rolul poveștilor în educația copiilor. Acestea, îi permit micuțului să pătrundă într-o lume fermecată, plină de mistere și de fascinație. Odată pătruns în această lume, reușește să își dezvolte imaginația, limbajul, memoria și prin aceste povești de adormit copiii, el va creşte frumos.

Da-i șansa prichindelului tău să învețe ce înseamnă prietenia, care sunt aspectele pozitive ale vieții și care este diferența dintre bine și rău. Prin toate aceste povești citite înainte de culcare, copiii sunt stimulați să iubească lectura și să îndrăgească relația cu părinții.

De asemenea, vă invităm să citiți și articolul Poveşti pentru copii – 10 motive pentru care ele sunt importante, pentru a afla cum sunt influențați copiii de poveștile pe care i le citiți sau pe care le lecturează singur.

Tabere pentru copii

Tabere în limba română, germană și engelză